menphoneu
menu

Webdesign

De term webdesign heeft betrekking op het ontwerpen en vormgeven van de voorkant (front-end) van websites en webshops. Echter wordt de term regelmatig in bredere zin gebruikt, waarbij ook het ontwikkelen van de achterkant (back-end) van de website of webshop in handen wordt genomen. Omdat deze twee onderdelen niet altijd door dezelfde persoon worden uitgevoerd is het scheiden van beide werelden een optie. Je besteedt het ontwerp uit aan een designer en de ontwikkeling aan een developer. Als beide onderdelen wel door een partij worden aangeboden, kan je het gehele proces uitbesteden. Doordat wij kennis hebben van het ontwerpen en ontwikkelen van websites en webshops, kunnen wij alles voor u realiseren. Het design van een website of webshop bestaat uit de volgende stappen:

Concept

Wij beginnen standaard met een concept vorming voordat we starten met een webdesign project. In de conceptfase wordt duidelijk wat een design uniek en sterk maakt. Daarnaast wordt de basis gelegd voor de rest van het project. 'Online' zijn met een generieke website en standaard design in een verzadigde markt is niet voldoende om jezelf te onderscheiden. Wij willen van elk project iets unieks maken, zodat wij ook daadwerkelijk trots zijn op het eindproduct. Daarnaast blijven we graag verbonden aan een project. Immers leveren we alleen projecten op waar we zelf trots op zijn. Een concept moet uniek en sterk zijn en een basis vormen voor de rest van het project. In de conceptfase wordt het doel van het onder andere het design bepaald, de eerste functionaliteiten worden hier zichtbaar. Het idee voor een website, webshop of webapplicatie wordt in deze fase gevormd.

Schets

In de fase waarin de schets wordt gemaakt worden de beginselen van het grafisch ontwerp zichtbaar. Dit wil zeggen dat de concepten en ideeën die bedacht zijn visueel worden gemaakt. Er worden kleuren- en stijlcombinaties, vormgeving en andere functionaliteiten op papier gezet. De schetsfase is eigenlijk een soort van testfase. De schets kan puur gezien worden als een soort blauwdruk van het algehele ontwerp. Het is snel schakelen tussen gebruiker, ontwerper en ontwikkelaar gedurende deze fase. 

Wireframes

Vanuit het concept werken wij door naar een set webdesign wireframes. Deze zijn vrij statisch maar de ervaring leert dat ze erg handig zijn. Door wireframes te maken krijg je een goed beeld hoe wij in grote lijnen het webdesign project voor ogen hebben. Daarnaast staan alle website functionaliteiten er op, zodat we deze nog een keer kunnen doorlopen ter voorbereiding van de rest van het webdesign project.

Grafisch Ontwerp

Een grafisch ontwerp draait om twee aspecten, uitstraling en herkenbaarheid. Het juiste kleurgebruik en de gekozen afbeeldingen brengen het juiste 'gevoel' mee in het webdesign. Producten worden sneller verkocht als ze goed gepresenteerd worden. Wij zorgen voor een op maat gemaakte huisstijl en een webdesign dat past bij je wensen en behoeftes. Mocht je eerder behoefte hebben aan een standaard template (waardoor je kosten bespaard), dan hebben wij die ook voor je. Tijdens het realiseren van het grafisch ontwerp houden we rekening met: de doelgroep, de financiële mogelijkheid en de huidige trends in de markt.

Het grafisch ontwerp zien wij als een proces dat ontstaat vanuit de eisen van de klant en onze eigen gedachtegang. Tijdens dit proces bepalen we samen de indeling van je website of webshop. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een 'onepage webdesign', oftewel een lange pagina waar alleen maar gescrold dient te worden. Onepage design websites zijn goed geschikt voor één bepaald product of dienst. 

Een andere populaire optie is om bijvoorbeeld te kiezen voor een grafisch ontwerp met een duidelijke structuur (grid). Een goed gekozen en ontworpen webdesign grid legt de nadruk op geometrie, functionaliteit en simpelheid. Door een juiste vlakverdeling word informatie gestructureerd en inzichtelijk gemaakt. Een grid biedt de gebruiker houvast om bepaalde informatie snel te scannen of om rustig te lezen. De (visuele) communicatie staat bij het grafisch ontwerp en het webdesign centraal. De bezoeker moet het idee krijgen dat gecompliceerde informatie op een georganiseerde manier zichtbaar is. Wij brengen het grafisch ontwerp voor webdesign naar een hoger level.

Terugkoppeling

Voordat wij het definitieve design aan jou presenteren is er een fase van terugkoppeling. Doordat wij misschien een andere visie hebben van bepaalde aspecten in het proces kan een design er anders uitzien dan dat jij voor ogen hebt. Terugkoppeling is daarom dus erg belangrijk. Wij presenteren het concept of het grafisch ontwerp en verwachten dan feedback van jouw kant. Deze feedback verwerken we zodat we verder kunnen in het proces. 

Final check

Als laatste fase in het hele design proces worden de puntjes op de 'i' gezet. Wij presenteren het definitieve grafisch ontwerp en zullen nog de laatste kleine aspecten aanpassen. Het design wordt in feite 'gefinetuned'. Wij vinden het belangrijk dat beide partijen tevreden zijn met het eindproduct. Aangezien onze designers altijd aspecten anders kunnen interpreteren vinden wij jouw visie logischerwijs het belangrijkst. Jij moet immers tevreden zijn met het (eind)resultaat. 

Realisatie en onderhoud van webdesign

Na goedkeuring van het grafisch ontwerp gaan wij over tot het realiseren van het webdesign. Ben je benieuwd hoe het ontwikkelen van een website of webshop gaat? Bekijk dan onze website ontwikkelen en webshop ontwikkelen pagina's. Naast het ontwikkelen is het ook van belang om een je website of webshop goed te verzorgen, oftewel je website of webshop op een goede hosting server te zetten. Wij bieden snelle en zeer veilige hosting aan voor een zacht prijsje.

Wij zijn:

Een webdesign studio, webdesign agency, webdesign company, kortom wij maken alles op maat. Neem contact met ons op voor meer informatie!