Violet88 Bel direct   030 227 14 29phone icon

Logo

Een logo is een uithangbord, het geeft in één oogopslag een indruk van jouw bedrijf. Het logo is een belangrijk onderdeel van jouw visuele identiteit. Ga bijvoorbeeld maar eens na hoe vaak een logo in beeld is op een website, bij de meeste websites staat het logo continu links bovenin.

1.

Visuele Identiteit

Een logo is onderdeel van je visuele identiteit. Met een visuele identiteit kan je jezelf onderscheiden ten opzichte van je concurrenten. Voordat er een logo ontworpen wordt, is het belangrijk om deze identiteit vast te stellen. Wij willen jouw identiteit samen ontdekken, om zo de juiste uitstraling en eerste indruk achter te laten op jouw doelgroep.
 

2.

Fonts & kleurgebruik

Er vallen meerdere onderdelen onder een visuele identiteit, zoals het lettertype, het kleurgebruik of bijvoorbeeld de aangenomen huisstijl. In alle gevallen moet consistentie centraal staan. Als er bijvoorbeeld twee verschillende soorten lettertypes gebruikt worden op een website, kan dit verwarrend overkomen. Daarnaast ziet het er een stuk strakker en professioneler uit als alles een klinkend geheel is.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je al goed voor ogen hebt wat jouw identiteit is. Als dit het geval is kan er in principe gelijk een logo ontworpen worden. Als je er nog niet uit bent wat jouw identiteit is, dan valt dit altijd te achterhalen in een persoonlijk gesprek. Hierin worden allerlei punten zoals je doelstelling, missie en visie besproken. Met deze punten in het achterhoofd is het veel gemakkelijker om een logo te maken.

3.

Werkwijze

Een logo ontwerpen is een proces waarbij er input nodig is van twee partijen (de opdrachtgever en designer). Daarom wordt er altijd door een designer gevraagd of er doelen zijn. Dit kunnen punten zijn die er absoluut niet in mogen, maar ook juist punten die er in moeten. Door middel van deze kaders kan er veel gerichter gewerkt worden. Haal inspiratie uit concurrenten of bedrijven die volgens jou een mooi logo hebben. Wees überhaupt goed op de hoogte hoe de logo's van concurrenten er uit zien. Je wilt niet dat logo's te veel op elkaar lijken.

4.

Diversiteit

Met deze informatie kan een designer aan de slag. Mening ontwerp maakt gemiddeld zo'n 5 logo's waaruit een keuze gemaakt kan worden. Vervolgens wordt er 1 logo geoptimaliseerd (indien er behoefte aan is). 

5.

Betekenis

Logo's die een verhaal vertellen maar tegelijkertijd simpel zijn, werken het best. Deze logo's wekken het meeste aandacht omdat in één oogopslag duidelijk is waar het bedrijf voor staat. Wij streven er altijd naar om dergelijke logo's te maken. In goede samenwerking met jou als opdrachtgever lukt dit ook. Puur omdat jij kennis hebt van de markt waar je je in begeeft.

Wil je ook een uniek en eigen beeldmerk?

Maak een afspraak met een van onze designers en zij helpen je op weg met een logo. Lees meer hierover op de pagina huisstijl

Onze logo's zijn

Maatwerk

Alles wat wij maken is maatwerk. Dit doen wij omdat wij op deze manier alles gemakkelijk kunnen uitbouwen. Extra functionaliteiten, nieuw design later toevoegen? Geen probleem.

Fixed price

Je wilt weten waar je aan toe bent, daarom spreken wij van tevoren een vaste prijs af voor het gehele project. Je betaalt bij ons alleen voor hosting een jaarlijks bedrag.

Te optimaliseren

Doordat we alle kennis in-house hebben, kunnen we op elk vlak meedenken. We kunnen dus ook continu door blijven optimaliseren zodat je website, webshop of web applicatie zijn doelstellingen behaalt.

Wij zijn

Makkelijk te bereiken

Onze kantoortijden zijn 9:00 – 18:30. Je kunt ons bereiken via mail, chat of telefoon. Voor spoedeisende zaken zijn wij ook buiten deze tijd bereikbaar aangezien wij hosting aanbieden.

Full-Service

Wij hebben alle competenties in-house. Ontwerp, ontwikkeling, onderhoud en marketing. Wij kunnen ondersteuning bieden van A-Z, van ontwerp tot aan het verkrijgen van meer bezoekers.

Snel

Je kunt snel schakelen bij ons. Zo hebben wij de strippenkaart: vooraf een aantal uren inkopen die nooit verlopen, mocht er wat aangepast moeten worden, dan kunnen wij snel aan de slag!

Gerelateerde Projecten

Heb je vragen over onze diensten of over hoe wij te werk gaan? Neem dan contact met ons op. Telefonisch, via mail of face-to-face!

Contact Opnemen