Social media marketing

Je kan social media bijna niet meer weg denken uit ons dagelijks (zakelijk) leven en krijgt het bij organisaties een steeds groter aandeel in de marketingmix. Meer en meer marketeers adverteren via social platformen, en dat is terecht! 

Wanneer je potentiële klanten wil bereiken op social media, heb je twee opties:

Organisch bereik
Je plaatst een onbetaald bericht op je pagina. Dit bericht is te zien voor je volgers. Het is echter niet zo dat al je volgers dit bericht zien. 


Advertising
Met advertenties bereik je ook potentiële klanten die je bedrijf nog niet kennen. Door te targeten op basis van bijvoorbeeld interesses, opleiding of leeftijd, trek je nieuwe klanten aan die erg relevant zijn. Adverteren kan op social media kanalen zoals LinkedIn, Instagram, Facebook, Tiktok, Snapchat en YouTube. 

Social media marketing in 4 stappen

Inventariseren

In het eerste gesprek bespreken we wat je precies wilt bereiken met social media. Wat zijn je bedrijfsdoelstellingen? Wie is je doelgroep? Hoe wil je ze bereiken? Hoeveel tijd wil je zelf in social media steken? We bespreken trends, ontwikkelingen en zorgen dat we gelijk goed van start kunnen gaan.

 

Ook bespreken we de insteek van de samenwerking: gaan wij enkel advies geven of nemen we ook werkzaamheden over?

Kaders bepalen

Als we meer kennis over jouw doelgroep hebben weten we hoe we ze moeten benaderen. In deze fase gaan wij de campagne in hoofdlijnen vormgeven, content bepalen, budget en duur campagne afstemmen, et cetera. Wij betrekken je natuurlijk in dit proces.

Campagne

Als het inzichtelijk is wie de potentiële klanten zijn en hoe we deze klanten aan gaan spreken, dan kan de campagne worden geïmplementeerd. De advertentieteksten worden gemaakt en de uitingen geplaatst.

 

Loopt er al een campagne? Dan bekijken we of we deze kunnen optimaliseren.

Rapportage, analyse en optimalisatie

De resultaten van de campagne dienen goed geanalyseerd te worden, je wilt immers weten wat goed werkt. Wij zorgen dat de campagne goed meetbaar is, zo kunnen we altijd iets zeggen over de prestaties van de campagne. Het optimaliseren en corrigeren van de campagne is iets wat maandelijks terugkomt.

Onze trajecten zijn

winst.svg

Op winstgevendheid gebaseerd

Uit een audit komen optimalisaties. We prioriteren ze zodat we constant aan de meest belangrijke werkzaamheden werken. Op deze manier besteden we onze tijd het meest efficient.

innoverend.svg

Innoverend en slim

We richten onze campagnes zo slim mogelijk in. Elke vorm van automatisering scheelt weer in tijd, waardoor wij (en jullie) meer focus kunnen leggen op strategische beslissingen.

Maatwerk.svg

Maatwerk

Alles wat wij maken is maatwerk. Dit doen wij omdat wij op deze manier alles gemakkelijk kunnen uitbouwen. Extra functionaliteiten, nieuw design later toevoegen? Geen probleem.

Webdevelopment doen wij ook. Bekijk de volgende pagina voor alle ins- en outs over development. 

overons-violet88
logo_kunst.svg
bbb-logo.svg
avdr-logo.svg
aqua-logo.svg
f-1-race-v2.svg
nli-logo.svg
outtv-logo.svg
utrecht-logo.svg
race-logo.svg