Zoekmachine adverteren (SEA)

Met zoekmachine adverteren kun je snel en gemakkelijk bezoekers naar je website, webshop of web app krijgen. We zorgen door regels, scripts en automatisering voor een slimme campagne. 

 

Samen met jou gaan we op zoek naar 'kansen' in de online markt. Wij willen jouw klant zo goed mogelijk aanspreken en het rendement van de campagne zo hoog mogelijk houden.

 

Om de efficiëntie van de campagne te bewaken kijken we altijd naar het totale advertentiebudget voor ads. Zo'n 5 - 15% hiervan kun je gebruiken voor optimalisatie en onderhoud.

 

Gaan we voor Google ads, Bing ads of beide?

SEA in 4 stappen

1. Inventariseren

In de eerste fase bespreken we wat je precies wilt bereiken met SEA. Ook kijken we naar je doelgroep. Welke klanten wil je aanspreken met de campagne? Hoe gedraagt jouw klant zich op het internet? En waarmee kan je jouw klant 'triggeren'? Wat weet je al van de doelgroep?

2. Kaders bepalen

Als we meer kennis over jouw doelgroep hebben weten we hoe we ze moeten benaderen. In deze fase gaan wij de campagne in hoofdlijnen vormgeven, zoekwoorden vinden, budget en duur campagne bepalen, et cetera. Je kunt natuurlijk zoekwoorden aangeven die jij belangrijk vindt.

 

We ontdekken verschillende kansen door het gebruik van tools:

  • Semrush
  • Google Analytics
  • Google Search Console
  • Answerthepublic & andere zoekwoordentools
  • Google zoekwoordenplanner

3. Campagne

Als het inzichtelijk is wie de potentiële klanten zijn en hoe we deze klanten aan gaan spreken, dan kan de campagne worden geïmplementeerd. De advertentieteksten worden gemaakt en de landingspagina's ingericht.

Loopt er al een campagne? Dan bekijken we of de kennis correct is toegepast.

4. Rapportage, analyse en optimalisatie

De resultaten van de campagne dienen goed geanalyseerd te worden, je wilt immers weten wat goed werkt. Het optimaliseren en corrigeren van de campagne is iets wat maandelijks terugkomt.

Alleen SEA?

Zoekmachine optimalisatie is een uitstekend middel om meer verkeer naar je website, webshop of web app te laten komen. Een combinatie samen met SEO is ijzersterk. Als je het verkeer eenmaal binnen komt is conversie optimalisatie erg belangrijk.

VIOLET88 2023 STEL3 0675 WEB
logo_kunst.svg
bbb-logo.svg
avdr-logo.svg
aqua-logo.svg
f-1-race-v2.svg
nli-logo.svg
outtv-logo.svg
utrecht-logo.svg
race-logo.svg