Logo

Een logo is een uithangbord, het geeft in één oogopslag een indruk van jouw bedrijf. Het logo is een belangrijk onderdeel van jouw visuele identiteit. Ga bijvoorbeeld maar eens na hoe vaak een logo in beeld is op een website.

Het traject in 5 stappen

Visuele Identiteit

Een logo is onderdeel van je visuele identiteit. Met een visuele identiteit kan je jezelf onderscheiden ten opzichte van je concurrenten. Voordat er een logo ontworpen wordt, is het belangrijk om deze identiteit vast te stellen. Wij willen jouw identiteit samen ontdekken, om zo de juiste uitstraling en eerste indruk achter te laten op jouw doelgroep.

Typografie & kleurgebruik

Er vallen meerdere onderdelen onder een visuele identiteit, zoals het lettertype (de typografie), het kleurgebruik of bijvoorbeeld de aangenomen huisstijl. In alle gevallen moet consistentie centraal staan. Als er bijvoorbeeld te veel verschillende lettertypes gebruikt worden op een website, is er geen eenheid en dit kan voor verwarring zorgen. Een goede balans tussen alle elementen van de identiteit, zorgt voor een professionele look en feel.

Werkwijze

Bij het ontwerpproces van een logo, gaat het om een goede wisselwerking tussen twee partijen; namelijk tussen de opdrachtgever en de ontwerper. Om goed van start te kunnen gaan, heeft de ontwerper de juiste input nodig. Dit doen we graag in een persoonlijk gesprek; hierin vraagt de ontwerper vaak als eerst of er bepaalde voorwaarden en doelstellingen zijn, die het schetsproces

de juiste richting op kunnen sturen. Antwoorden op vragen zoals; ‘Wat maakt jou uniek? Wat is de visie? Wat wil je uitstralen of wat juist niet?’, zijn belangrijke pijlers die het ontwerp traject kunnen ondersteunen.

 

Brainstormsessie

Als je het toch nog moeilijk vind, om de ontwerper in het begin van het traject te voorzien van de juiste input. Is het bij ons ook mogelijk om een brainstormsessie in te plannen. In deze sessie worden er diverse stijlen en beelden door de ontwerper voorgelegd en gaan we deze samen met elkaar beoordelen. Dit kan bij de kick-off van het design traject, voor een goede dosis inspiratie zorgen.

Visuele proces

Met deze input en kennis, kan de ontwerper aan de slag. Tijdens het visuele proces nemen we je mee in verschillende schetsfases, worden er een aantal voorstellen getoond en zullen er tussentijdse feedbackmomenten plaatsvinden. Dit zorgt ervoor dat we elkaar scherp houden en kunnen we doelgericht het proces vervolgen.

Eindresultaat

Een visuele identiteit, die in één oogopslag uitstraalt waar het bedrijf voor staat, is in onze ogen een geslaagd eindresultaat. Hierbij is het ook van belang dat het logo, waarmee jij straks zichtbaar wordt, tijdloos en uniek is. Van een opvallend kleurenpalet tot een bijpassend lettertype, alles draagt bij aan de herkenbaarheid van jouw onderneming. In een goede samenwerking met jou als opdrachtgever, lukt dit ook. Puur omdat jij kennis hebt van de markt waarin jij je begeeft.

En hoe verder?

Branding doen wij ook. Bekijk de volgende pagina voor alle ins- en outs over branding en huisstijl. 

diensten_branding_img1
logo_kunst.svg
bbb-logo.svg
avdr-logo.svg
aqua-logo.svg
f-1-race-v2.svg
nli-logo.svg
outtv-logo.svg
utrecht-logo.svg
race-logo.svg