Webdesign

Een ontwerp voor het web maken is vakwerk. Een gebruiker moet zijn weg weten te vinden, zich aangesproken voelen, de boodschap begrijpen, een goede indruk krijgen. Gebruiksgemak, usability, innovatie en trends allemaal verwerkt in een grafisch webdesign.

Als wij een web ontwerp voor jou gaan maken wil je natuurlijk weten hoe wij dit doen en wat je kunt verwachten. Wij zorgen ervoor dat jouw visie en doelstellingen naadloos overloopt in een grafisch ontwerp voor je website, webshop of webapplicatie.

Webdesign in 5 stappen

Idee ontwikkeling & concepting

In de eerste fase bespreken we wat jij mooi vindt en wat je graag terug wilt zien. We leren je graag kennen. Wat zijn je doelstellingen? Wat is je visie? Waar hecht jij waarde aan? Wat vind je mooi? We vergaren in deze fase zo veel mogelijk informatie. Daarna beginnen wij met een concept, oftewel het ontwikkelen van een idee dat past bij jouw visie. Dit concept zie je terug in de visuele vormgeving.

Wireframes (User Experience)

Als het concept staat kunnen we aan de slag met de interface. Dit doen we door het maken van wireframes. Dit zijn als het ware de bouwtekeningen van een website, webshop of webapplicatie. Wireframes zijn zwart wit en geven in grote lijnen de opzet van de pagina's weer. In deze fase gaat het enkel om structuur.

 

Het ontwikkelen van de wireframes doen we in kleine delen. Op deze manier wijzen alle neuzen dezelfde richting op. We leveren bijvoorbeeld eerst de homepagina op, daarna de diensten + over ons pagina, daarna projecten + artikelen pagina, et cetera. Dit is uiteraard afhankelijk van het project. Op basis van de laatste trends en ontwikkelingen delen wij de schermen in en bepalen we een structuur voor een fijne gebruikerservaring.

Visueel ontwerp (User Interface)

Als de structuur eenmaal goed staat, beginnen we met het 'inkleuren' van de wireframes. Call-to-action elementen, kleurgebruik, iconen, beeldtaal en de keuze voor het gekozen lettertype krijgt zo meer gestalte. 

Ook in deze fase leveren we designs op in kleine stukjes. Bij elk oplever moment is er een mogelijkheid om feedback te geven. Als klant heb je relatief veel inspraak tijdens dit traject. Wij zorgen voor sturing en geven advies, maar samen bepalen we een stijl die past bij de behoefte en doelstellingen. 

Review sessies

Gedurende de wireframe- en visueel ontwerp fase, is er per oplevermoment de mogelijkheid om feedback te geven. In de ontwerpfase is het eenvoudig om aanpassingen te maken, in de developmentfase wordt dit arbeidsintensiever. Terugkoppeling is erg belangrijk. Wat vind je van het ontwerp? Past dit goed bij jouw identiteit? We blijven optimaliseren totdat er ├ęcht iets staat waar wij beiden trots op zijn.

Final check

Wij kennen geen limiet aan feedbackmomenten, het kan dus even duren voordat de finalcheck aan bod komt. Jij moet immers tevreden zijn met eindresultaat. Pas als jij tevreden bent, zijn wij ook tevreden.

En hoe nu verder?

Webdevelopment doen wij ook. Bekijk de volgende pagina voor alle ins- en outs over development. 

 

VIOLET88 2022 42 web

Een greep uit onze klanten

logo_kunst.svg
bbb-logo.svg
avdr-logo.svg
aqua-logo.svg
f-1-race-v2.svg
nli-logo.svg
outtv-logo.svg
utrecht-logo.svg
race-logo.svg