Er heerst nog wel eens onduidelijkheid over wat 'webdesign' is. Wij verstaan dit onder het simpelweg ontwerpen van een webspecifiek ontwerp. Webdevelopment is iets anders (doen wij overigens ook). Hieronder kun je lezen hoe het webdesign proces er uit ziet. 

 

Idee ontwikkeling & concepting

In de eerste fase bespreken we wat jij mooi vindt en wat je graag terug wilt zien. We leren je graag kennen. Wat zijn je doelstellingen? Wat is je visie? Waar hecht jij waarde aan? Wat vind je mooi? et cetera. We vergaren in deze fase zo veel mogelijk informatie.

 

Daarna beginnen wij met een concept, oftewel het ontwikkelen van een idee dat past bij jouw visie. Dit concept zie je terug in de visuele vormgeving.

 

Wireframes (User Experience)

Als het concept staat kunnen we aan de slag met de interface. Dit doen we door het maken van wireframes. Dit zijn als het ware de bouwtekeningen van een website, webshop of webapplicatie. Wireframes zijn zwart wit en geven in grote lijnen de opzet van de pagina's weer. In deze fase gaat het enkel om structuur.

 

Het ontwikkelen van de wireframes doen we in kleine delen. Op deze manier wijzen alle neuzen dezelfde richting op. We leveren bijvoorbeeld eerst de homepagina op, daarna de diensten + over ons pagina, daarna projecten + artikelen pagina, et cetera. Dit is uiteraard afhankelijk van het project. Op basis van de laatste trends en ontwikkelingen delen wij de schermen in en bepalen we een structuur voor een fijne gebruikerservaring. 

 

Visueel ontwerp (User Interface)

Als de structuur eenmaal goed staat, beginnen we met het 'inkleuren' van de wireframes. Call-to-action elementen, kleurgebruik, iconen, beeldtaal en de keuze voor het gekozen lettertype krijgt zo meer gestalte.

 

Ook in deze fase leveren we designs op in kleine stukjes. Bij elk oplever moment is er een mogelijkheid om feedback te geven. Als klant heb je relatief veel inspraak tijdens dit traject. Wij zorgen voor sturing en geven advies, maar samen bepalen we een stijl die past bij de behoefte en doelstellingen.

 

Feedbackmomenten

Gedurende de wireframe- en visueel ontwerp fase, is er per oplevermoment de mogelijkheid om feedback te geven. In de ontwerpfase is het eenvoudig om aanpassingen te maken, in de developmentfase wordt dit arbeidsintensiever. 

 

Feedback is erg belangrijk. Wat vind je van het ontwerp? Past dit goed bij jouw identiteit? We blijven optimaliseren totdat er ├ęcht iets staat waar wij beiden trots op zijn.

 

Final check

Wij kennen geen limiet aan feedbackmomenten, het kan dus even duren voordat de final check aan bod komt. Jij moet immers tevreden zijn met eindresultaat. Pas als jij tevreden bent, zijn wij ook tevreden.

Of ontmoet ons team:

VIOLET88 2023 BAS W 0497 WEB v2 Resampled

Bas van Vliet

Marketing Director

VIOLET88 2023 RHEIMER 0211 WEB

Rheimer van Dijk

Developer

VIOLET88 2023 MARTIN 0550 WEB v2

Martin Doornekamp

Technical Director

coffee

Maak een afspraak