Het proces

Het proces van een webshop laten maken ziet er als volgt uit:

 

Ontwikkelen van de Front- en Back-end
Aangezien steeds meer mensen mensen hun aankopen doen via mobiel of tablet dient een webshop responsive te zijn. Daarnaast moet de webshop overzichtelijk zijn en moeten producten goed en mooi gepresenteerd worden. Deze punten dienen meegenomen te worden in het design en in de ontwikkeling van de Front- en Back-end.

 

Samenvoegen van beide componenten
Evenals bij een website dienen beide componenten voor een webshop ook gekoppeld te worden. Bij het koppelen wordt de webshop een werkend geheel. De store wordt ingericht, pagina's worden aangemaakt en categorieën worden voor bezoekers beschikbaar.

 

Optimalisatie en testen
Bij het optimaliseren en testen worden fouten opgespoord en opgelost. Daarnaast wordt de website gebruiksvriendelijk gemaakt voor mens en zoekmachine. Snelheid en interne wijzigingen dienen synchroon te lopen.

 

Webruimte inrichten en opleveren
Als de webshop 'ready' is wordt de webruimte ingericht. De webshop wordt op een server geïnstalleerd waardoor hij altijd bereikbaar is voor bezoekers. Het is van belang dat de server de juiste snelheid heeft, aangezien een webshop vrij groot (veel content en media) qua bestandsgrootte kan zijn.

Ontwikkelen front- en back-end

Hedendaags is een must om online aanwezig te zijn als winkelhouder. De markt verschuift naar de digitale wereld waardoor er inkomsten mis gelopen kunnen worden als er geen webshop is. Gebruikersgemak en service worden erg gewaardeerd. Bij het ontwikkelen van een front- en back-end moeten deze aspecten meegenomen worden. De klant wil snel en gemakkelijk producten in de webshop vinden, iets waar het design de doorslaggevende factor in heeft.

Samenvoegen van beide componenten

Als de front- en back-end af zijn kunnen beide componenten gekoppeld worden. In deze fase begint de webshop vorm aan te nemen en worden functionaliteiten geïmplementeerd. Over het algemeen heeft een webshop de volgende functionaliteiten:

  • Landing's pagina (homepagina);
  • Product overzicht pagina's en product pagina's;
  • Nieuwe producten pagina;
  • Sale poducten pagina;
  • Merk pagina's;
  • Bestel/betaal functionaliteiten (iDeal);
  • Contactformulier pagina;
  • Standaard content pagina's (over ons etc);
  • Basis zoekmachine optimalisatie voor webshops.

Optimalisatie en testen

Nadat beide componenten aan elkaar gevoegd zijn volgt er een fase van optimaliseren en testen. Of je webshop nou gericht is op het verkopen van kleding of het verkopen van electronica, de shop moet optimaal zijn. Testen wil zeggen het vinden van programmeer- en slijtfouten. Optimaliseren betekent het verbeteren van de performance, zoals de snelheid. Zoekmachines waarderen het als een webshop technisch goed is en snel werkt. Webshops die beter werken dan anderen zullen automatischer hoger in zoekmachines komen te staan.

Webruimte inrichten en opleveren

Als de webshop zonder problemen werkt wordt de webruimte ingericht. Dit betekent dat de webshop op het domein wordt geïnstalleerd en daardoor daadwerkelijk 'online' komt te staan. Bij oplevering van de webshop lichten wij graag toe hoe de achterkant van de website werkt. Dit doen wij door middel van een training, het is immers belangrijk dat je zelf ook aan de slag gaat met je gloednieuwe webshop. Je moet namelijk uiteindelijk zelf ook aan de knoppen kunnen zitten om nieuwe producten toe te voegen.

Meer bezoekers krijgen?

Ga je zelf met de webshop aan de slag maar heb je geen idee hoe je meer bezoekers krijgt? Laat ons je adviseren. Zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren zijn bij uitstek goede marketingmiddelen die je in kunt zetten! Wij maken webshops in Silverstripe.