Adverteren in zoekmachines als Google is een zeer rendabele manier om bezoekers naar je website te krijgen. Het is voornamelijk zeer interessant als een website een bepaald doel (conversiepunt) heeft, zoals het aanvragen van informatie, offertes of het verkopen van producten. Zoekmachine adverteren is een ideaal middel wat ondersteunend kan werken om jouw bedrijfsdoelstellingen te behalen. Het doel van zoekmachine adverteren is om zo veel mogelijk conversies te verkrijgen voor een bepaald bedrag. Als het ge├»nvesteerde bedrag lager is dan het bedrag wat het uiteindelijk oplevert, is SEA voor jouw bedrijf zeer lucratief. Je maakt dan simpelweg altijd winst met het bedrag wat je investeert.

Wat zijn de voordelen van zoekmachine adverteren?

Online advertising is niet weg te denken in de huidige marketingmix. Hieronder de voordelen:

 

Je bereikt jouw specifieke doelgroep op elk moment 

Aangezien je in elke campagne locatie, tijden, apparaten en allerlei anderen aspecten in kan stellen. Kan je gemakkelijk je doelgroep benaderen op momenten wanneer het relevant voor jou is.

 

Je bepaalt zelf wat je wilt betalen

Bij elke campagne kan je een dagbudget en einddatum instellen. Hiermee beheer je gemakkelijk het bedrag wat je maximaal wilt besteden.

 

Je bent beter 'zichtbaar'

Advertenties in zoekmachines zijn altijd zichtbaar (mits het dagbudget niet overschreden is). Doordat je betaalt per klik is je bereik altijd groter dan wat je daadwerkelijk betaalt. Ook als niemand op je klikt, ben je toch zichtbaar. 

 

Je krijgt inzicht in resultaten

Online marketing campagnes zijn gemakkelijk te meten, alles draait om data. Door deze data goed te analyseren en aanpassingen te maken haal je meer rendement uit je campagnes. 

 

Gemakkelijk goede posities in zoekmachines

Het verkrijgen van goede posities in organische zoekmachine resultaten is erg lastig en kan soms maanden duren. Bij adverteren is dit niet het geval. Heb jij goede advertenties, goede pagina's en bied jij de juiste prijs? Dan krijg je een goede plek op de ranglijst (afhankelijk van wat de concurrentie doet). 

Zoekmachine adverteren inzetten voor jouw bedrijf?

Mocht je (nog) niet goed gevonden worden in de zoekmachines, dan is zoekmachine adverteren een juiste optie. Elk bedrijf dat meer bezoekers (en dus betalende klanten) wilt hebben kan zoekmachine adverteren inzetten. Ben je nog niet zeker of zoekmachine adverteren geschikt is voor jouw bedrijf? Neem dan gerust even contact met ons op en stel je vragen!