Voor- en nadelen Magento

Webshop // 20 oktober 2016

Voor- en nadelen Magento

In dit artikel leggen we je uit wat de voor- en nadelen van Magento zijn en of het geschikt voor jou is. Momenteel is Magento het beste en populairste webshop systeem. Magento biedt het complete pakket, hieronder verstaan we betaalkoppelingen, voorraadbeheer, facturatie, verschillende talen, meerdere valuta en ga zo maar door.

Varien

Magento is open-source en ontwikkeld door Varien. Open-source betekent dat iedereen het systeem kan gebruiken, mits hij/zij de kennis heeft. Mocht je niet goed overweg kunnen met je oude Magento bouwer, dan kan je dus gemakkelijk overstappen naar een andere bouwer. Voor echt grote retailers is het mogelijk om een enterprise editie te gebruiken. De enterprise editie is in feite voor grote webshops waarvoor een Service Leven Agreement (SLA) een must is.

De voordelen van Magento

De voordelen van een Magento webshop:

  • Magento webshops zijn open-source, wat betekent dat er geen licentie kosten zijn. Omdat er zoveel Magento ontwikkelaars zijn is het altijd mogelijk om over te stappen naar een nieuwe ontwikkelaar;
  • Magento webshops zijn geschikt om responsive gemaakt te worden. Wat betekent dat de klant jouw webshop op smartphone, tablet of desktop kan bezoeken;
  • Magento webshops zijn zeer zoekmachine vriendelijk, wat inhoud dat de webshop goed gevonden wordt in zoekmachines;
  • Magento heeft veel promotiemogelijkheden zoals kortingscodes, speciale kortingsmogelijkheden, et cetera;
  • Magento webshops zijn makkelijk te koppelen aan betaalsystemen, denk hierbij aan iDeal of Paypal. Ook is het mogelijk om Magento te koppelen aan bezorgdiensten zoals PostNL;
  • Magento webshops zijn beschikbaar in bijna elke taal en valuta. Over de grens zaken doen met jouw webshop in een andere taal en valuta is daarom een gemakkelijke stap.

De nadelen van Magento

De nadelen van een Magento webshop:

  • Voor webshop eigenaren kan het wennen zijn voordat alle mogelijkheden ontdekt zijn. Door het grote aanbod aan opties kan het overweldigend overkomen. Dit wordt overigens wel weer getackeld door de community, je kunt op Google op elke vraag wel een antwoord vinden.
  • Het platform is erg zwaar. Hosting van een Magento webshop is dus vaak iets duurder dan een wat lichtere webshop. Wij raden af om een grote webshop te hosten op een goedkoop account, het komt de eindgebruiker namelijk niet ten goede.
  • Het programmeren binnen Magento kan intensief en tijdrovend zijn. Wat de ontwikkeling van een Magento webshop prijzig maakt.

Is Magento de juiste keuze?

De keuze hangt van jou af. Wil je een grote of kleine shop? Wil je verschillende systemen koppelen? Wat is het beschikbare budget? 

Er nog niet helemaal uit of Magento het juist CMS is? Lees hier de verschillen tussen Magento en Woocommerce.

Magento of een ander systeem?

Wil je Magento of een ander CMS gebruiken? Laat je goed adviseren wat voor systeem het best bij je past. Wij maken webshops in: Silverstripe, Magento en Wordpress (WooCommerce).