Silverstripe 4 is uit! Wat is er nieuw?

Website // 7 december 2017

Silverstripe 4 is uit! Wat is er nieuw?

Vorige maand is silverstripe voorzien van de lang geanticipeerde 4.0 update. Het belangrijkste thema van deze update is gebruikersvriendelijkheid. Zo zijn er veel aanpassingen aan de user interface (UI) en is er meer ondersteunig voor mobiele gebruikers.

Hieronder een opsomming van de belangrijkste veranderingen in de nieuwe versie van silverstripe:

Responsive

De belangrijke secties van het silverstripe CMS zijn nu volledig responsive. Zo kun je nu overal nieuwe content toevoegen, aanpassen of beheren. Voortaan kun je onderweg, als je even geen pc voor de hand hebt, toch makkelijk je website aanpassen. Hiermee verbreedt Silverstripe zijn platform aanzienlijk tot een meer toegankelijk CMS.

SS4 1c

Campaigns

Gefrustreerd dat je niet met meer dan één persoon in een artikel tegelijk kunt werken? Je gebeden zijn gehoord. In de nieuwe ‘campaigns’ sectie kun je met meerdere gebruikers tegelijkertijd aan hetzelfde project werken en het geheel samen uploaden. In tegenstelling tot vorige versies en andere grote systemen, zoals Wordpress, introduceert silverstripe een multi-user optie in de nieuwe versie. In plaats van de omslachtige externe communicatie van voorheen, kun je nu precies zien wat je mede-sitebeheerders doen in Silverstripe en welke veranderingen ze gepland hebben staan.

SS4 2c

User Interface (UI)

Het CMS is van meerdere UI updates voorzien om het algemene gebruikersgemak te bevorderen. De nieuwe Silverstripe ziet er in zijn geheel strakker en overzichtelijker uit.

SS4 4c

File Management System

Het file management system is compleet herbouwd om makkelijker in gebruik te zijn. De focus heeft hierbij gelegen op een intuïtieve opbouw.

SS4 5c

Versies

Bestanden kunnen nu verscheidene versies hebben. Hierdoor kun je nieuwe versies van een bestand uploaden zonder dat de veranderingen meteen doorgevoerd worden. Je kunt zo altijd een bestand terugdraaien naar een vorige versie. Dit verschaft ook een aantal interessante toevoegingen zoals de prijsgeschiedenis van producten zien, vorige edities van artikelen inkijken, nieuwe conversiepagina’s proberen en/of terugdraaien wanneer de vorige beter was etc.

(Alle bovenstaande afbeeldingen komen van www.silverstripe.com

Wat nu?

Wil je upgraden naar Silverstripe 4? Check dan de officiële Upgrading Guide van Silverstripe hier.