Wordpress design

Het design van een Wordpress website ligt compleet in jouw handen. Bij elke website kun je kiezen uit een template of maatwerk ontwerp. Een template is een vast format met randvoorwaarden die vastliggen. Hierbij kun je bijvoorbeeld kiezen wat voor header je wilt en wat voor kleurenpallet er gebruik moet worden. Een nadeel van een template is dat er veel voorwaarden vastliggen, waardoor het aanpassen van je website op een later moment moeilijker wordt.

Met een maatwerk ontwerp houd je alles in eigen hand. Een maatwerk oplossing is vaak wel duurder, maar je kunt het precies naar eigen wens invullen. Je laat een design maken die naadloos aansluit op jouw verwachtingen en de bouw spreekt voor zich. Wordpress ondersteunt beide methodes, template en maatwerk.

Wordpress voorbeelden

Als je op zoek bent naar voorbeeld hoe een Wordpress website eruit kan zien, kun je het best in ons portfolio kijken -> Projecten. Deze websites zijn allemaal maatwerk ontwerpen, mocht je op zoek zijn naar Wordpress templates dan kun je het best even zoeken op internet naar ‘Wordpress templates’.

Wordpress beveiligen

Zoals al eerder gezegd is Wordpress het populairste CMS van dit moment. Dit maakt het voor hackers juist interessant om te hacken. Omdat er zoveel mensen Wordpress gebruiken, is het logisch dat er ook vanuit de hackerswereld veel aandacht is voor Wordpress.

Omdat Wordpress zo gemakkelijk te gebruiken is gaan veel mensen er zelf mee aan de slag. Ze installeren allerlei plugins die elkaar in de weg gaan zitten en daardoor voor veiligheidsrisico’s zorgen. Zo’n 70 procent van alle Wordpress-installaties brengt risico’s met zich mee.

Wees dus altijd alert met het installeren van plugins en laat dit eigenlijk ook door experts doen. Een tweede optie is het installeren van een SSL certificaat, oftewel het groene slotje bovenin jouw adresbalk. Een SSL certificaat zorgt ervoor dat jouw websitebezoeker ook echt de informatie ziet, die hij hoort te zien. Mocht jouw website dus gehackt zijn, dan ziet de bezoeker geen foutieve informatie die schadelijk voor hem kan zijn.

Wordpress onderhoud

Een website brengt vanzelfsprekend onderhoud met zich mee. Hoe meer plugins je installeert hoe meer onderhoud je er aan kwijt bent. Een plug-in dient namelijk geüpdatet te worden om veiligheidsrisco’s te beperken. Regelmatige updates aan de achterkant van je website zijn dus erg belangrijk. Bij websites met gevoelige informatie is het van essentieel belang om back-ups te maken en te zorgen dat je website niet achterloopt.

 

Onder onderhoudstaken vallen:

  • Wekelijkse back-up van je website;
  • Wekelijkse controle & updates van Wordpress en plug-ins;
  • Optimaliseren database;
  • Controle op dode links;
  • Malware scan;
  • Spambestrijding.

Wordpress website kosten

De kosten van een Wordpress website variëren enorm. Het ligt er eigenlijk maar net aan waar je behoeftes liggen. Wil je klaar zijn voor de toekomst en kies je voor maatwerk? Of wil je snel resultaat en kies je daardoor voor een template?

 

Daarbij komt kijken; hoe moeilijker de websites qua functionaliteiten, hoe duurder de website wordt. Er zijn bijvoorbeeld websites die communiceren met CRM of ERP-systemen. Omdat deze koppelingen door senior programmeurs gemaakt dienen te worden, kost het logischerwijs meer.

 

Stel jezelf dus echt de vraag: wat wil ik met mijn website? Kies ik voor de lange of korte termijn.

 

Er zijn ook aanbieders die een maandelijks bedrag vragen voor een website. In feite ‘huur’ je de website van hen. Je betaalt bijvoorbeeld 80 euro p/m om de website te gebruiken. Pas hiermee op. Er zijn namelijk aanbieders die jou niet ‘officieel’ eigenaar van de website maken omdat je de website leaset/huurt. Lees de algemene voorwaarden goed door. Bekijk hier onze uitleg over de kosten van een website.

Voordelen van wordpress

  • Je kunt gemakkelijk uit de voeten met een Wordpress website als leek. Je installeert een plug-in en je bent klaar. Een webshop of boekingssysteem is zo gekoppeld.
  • Het toevoegen van pagina’s en berichten is zeer gemakkelijk. Wordpress begon namelijk als blogging platform. Op deze basis zijn ze verder gaan ontwikkelen.
  • Je kunt zelf vrij snel en makkelijk een (simpele) website bouwen. Je hoeft niet veel te weten van HTML of CSS, je website staat veel sneller. Je begint wel met het standaarduiterlijk van Wordpress, waar je waarschijnlijk niet tevreden mee bent. Bereid je wel voor om wat uren te investeren zodat je uiteindelijk een perfect eindresultaat hebt.
  • Als je werkt met een template kun je gemakkelijk het uiterlijk van jouw Wordpress website aanpassen. Je zit met een template echter wel vast aan randvoorwaarden, je hebt geen totale controle.
  • Als je met een team aan een website werkt kun je tegelijkertijd aan jouw website werken. Iedereen die teksten op je website moet aanpassen of plaatsen kan een eigen account krijgen. Dat is een stuk makkelijker dan steeds alle informatie naar elkaar toe te sturen.

De nadelen van wordpress

  • Al eerder hebben we de veiligheidsrisico’s besproken van Wordpress. Je zult moeite moeten doen om het risico dat de website gehackt wordt te minimaliseren. Dat betekent dat je meer tijd hieraan kwijt zal zijn. Het up-to-date houden van plug-ins is van essentieel belang.
  • Een valkuil is het te snel willen beginnen met jouw website. Eigenlijk zou je pas moeten beginnen als je 100% tevreden bent. In je haast om van start te gaan is er een kans dat je beslissingen veel te snel neemt. Pas hiermee op.

Wordpress en online marketing

De mogelijkheden op het gebied van online marketing en Wordpress zijn eindeloos. Net zoals andere CMS’en zoals Silverstripe en Joomla kun je elk communicatiekanaal naar je website sturen. Enkele voorbeelden zijn; zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren, social media advertising, e-mailcampagnes et cetera.

Hoe beter jouw website eruitziet, hoe beter dergelijke online marketing kanalen zullen werken. Zie jouw website als een Ferrari, zonder benzine loopt deze niet goed. Hetzelfde geldt voor een website, zonder online marketing zal je website niet goed lopen.