menphoneu
menu

Webapplicatie laten maken

Een webapplicatie is een online toepassing met een afgeschermde achtergrond, een systeem wat ingericht is om een bepaald doel te behalen. In deze omgeving kun je letterlijk alles realiseren. Voorbeelden hiervan zijn: administratie automatisering, e-learning modules, klanten beheersysteem, een kaart van de omzet in bepaalde gebieden, et cetera. Een goed uitgedachte webapplicatie kan op lange en korte termijn veel opleveren. De stappen voor het maken van een webapplicatie vind je hieronder.

Bij ons bestaat het maken van een webapplicatie uit vijf stappen:

 

1Kennismakingsgesprek
In het eerste gesprek leren we jou kennen. Hierin bespreken we wat je met jouw applicatie wilt. Wat zijn je doelstellingen? Wat is je visie? Waar hecht jij waarde aan? Waarom wil je juist dìt idee laten realiseren? Wat vind je mooi? Et cetera.

2Ontwerp & feedback fase
Wij gaan aan de slag met de verkregen informatie en leggen je vervolgens verschillende ontwerpen voor. Je kiest er een en deze optimaliseren we totdat jij tevreden bent. Wij kennen geen limiet aan feedbackmomenten, we gaan pas door naar de volgende fase als jij tevreden bent!

3Bouw van de webapplicatie & feedback
Als het grafisch ontwerp eenmaal is goedgekeurd gaan we aan de slag met bouwen. Omdat we jou zo veel mogelijk in dit proces willen betrekken kun je de voortgang elke vrijdag op een testserver volgen.

4Oplevering van de webapplicatie
Als de bouw van de applicatie af is begint je online avontuur. Hiermee bedoelen we dat alles geregeld wordt qua e-mailadressen, domeinnaam, webruimte, implementatie in het bedrijf, et cetera.

5Introductie van de webapplicatie
Om goed aan de slag te kunnen gaan met de nieuwe webapplicatie nemen we de achterkant met je door. Daarnaast staan wij ook altijd open voor feedback en plannen wij maar al te graag een evaluatiegesprek in.

Bekijk hier enkele webapplicaties (klik om te vergroten)

Onze laatste 'webapplicatie' artikelen

Webapplicaties, een vrij breed begrip. Er zijn veel verschillende soorten webapplicaties. In dit artikel een samenvatting om duidelijk te krijgen wat er mogelijk is.

In bedrijfsomgevingen worden vaak de termen ‘website’ en ‘webapplicatie’ door elkaar gehaald. Soms worden ze zelfs als gelijk gezien, wat zeker niet het geval is. Hier lees je de verschillen tussen beide systemen!

Over de webapplicatie

Zoals al eerder gezegd is een webapplicatie een toepassing die via het internet te gebruiken is. Een webshop kunnen we ook als webapplicatie zien, puur omdat je er acties (aankopen) op kunt uitvoeren. Er zijn twee verschillende soorten webapplicaties: 'pure webapplicaties', zoals bijvoorbeeld Gmail. Maar ook 'semi webapplicaties', zoals bijvoorbeeld een website met een interactieve landkaart. Anno 2017 worden er veel websites opgeleverd met toepassingen erop en kunnen dus gezien worden als 'semi webapplicatie'.

Maatwerk
Een webapplicatie kan precies op maat gemaakt worden. Wij zijn graag bij het begin af aan betrokken en kunnen jouw webapplicatie vormgeven, ontwikkelen, onderhouden en vermarkten. Doordat de webapplicatie op maakt gemaakt wordt bevat het alleen de functie die je gebruikt en het doet precies wat je van de applicatie verwacht. 

Voordelen
De voordelen van een op maat gemaakte webapplicatie zijn eindeloos. Dit zijn er een paar:
- Lage kosten: een webapplicatie is gemakkelijk te bereiken en te implementeren. Hierdoor zijn er geen ingewikkelde installatieprocedures vereist. Ook zijn updates toepasbaar op het gehele systeem, waardoor iedereen met de meest recente versie werkt.
- Efficiency verhogen: met een webapplicatie kun je bedrijfsprocessen vergemakkelijken en daardoor efficiency verhogen. Administratieve en communicatieve lijnen worden duidelijk korter en vele malen efficiënter. 
- Up-to-date informatie: webapplicaties zijn online, zodat iedereen er met internet toegang tot heeft. Ook wordt alle informatie centraal opgeslagen, daarom werkt iedereen met de meest recente informatie.
- Eenvoud en gemak: webapplicaties zijn gemakkelijk te integeren met andere websites of webservices. Omdat een webapplicatie op maat gemaakt wordt, sluit het volledig op bij de wensen van een opdrachtgever. 

Op gesprek?
Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Wij gaan graag in gesprek met jou. Wij zijn gevestigd in de oude gevangenis Wolvenplein in Utrecht. De Vrije Wolf, Wolvenplein 27, 3512CK.