menphoneu
menu

Silverstripe website laten maken

Als je een website in het Silverstripe CMS wilt laten maken ben je bij ons aan het goede adres. Wij krijgen vaak de vraag hoe bij ons het bouwproces eruit ziet. Aangezien je natuurlijk graag wilt weten waar je aan toe bent, leggen we de verschillende fases hieronder uit. Heb je al een grafisch ontwerp? Geen probleem! Wij kunnen jouw Silverstripe website ook maken als je al een grafisch ontwerp hebt.

Bij ons bestaat het maken van een Silverstripe website uit vijf stappen:


1Kennismakingsgesprek 
In het eerste gesprek leren we jou kennen. Hierin bespreken we wat je met de website wilt. Wat zijn je doelstellingen? Waar hecht jij waarde aan? Wat vind je mooi? Waarom wil je het Silverstripe CMS? et cetera. Ook bekijken we enkele concurrenten, kunnen we van hen leren?

2Ontwerp & feedback fase
Wij gaan aan de slag met de verkregen informatie en leggen je vervolgens verschillende ontwerpen voor. Je kiest er een en deze optimaliseren we totdat jij tevreden bent. Wij kennen geen limiet aan feedbackmomenten, we gaan pas door naar de volgende fase als jij tevreden bent!

3Bouw van de website & feedback
Als het grafisch ontwerp eenmaal is goedgekeurd gaan we aan de slag met bouwen. Omdat we jou zo veel mogelijk in dit proces willen betrekken kun je de voortgang elke vrijdag op een testserver volgen.

4Oplevering van de website
Als de bouw van de website af is begint je online avontuur. Hiermee bedoelen we dat alles geregeld wordt qua e-mailadressen, domeinnaam, webruimte gereed maken en Google Analytics.

5Introductie van het Silverstripe CMS
Na oplevering nemen we het CMS met je door (het systeem waar je jouw website in aanpast). Daarnaast staan wij ook altijd open voor feedback en plannen wij maar al te graag een evaluatiegesprek in.

Als de website eenmaal live staat begint het pas. Het is van belang om goede webhosting te hebben, je wilt immers altijd online zijn. In de zoektocht naar nieuwe bezoekers kunnen zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren goede oplossingen zijn. We vertellen je er graag meer over.

Bekijk hier enkele projecten van ons (klik om te vergroten)

Relevante artikelen

Antwoord op deze vraag is echter niet zo gemakkelijk. Dit komt onder andere door de volgende aspecten. Wat wil je met de website en waar moet de website aan voldoen? Deze twee punten bepalen voor een groot deel het ontwerp, de functionaliteiten, het onderhoud en de marketing van de website.

Een website kan met verschillende Content Management Systemen (CMS) gebouwd worden. Het meest bekende en gebruikte CMS is Wordpress. Doordat Wordpress het vaakst gebruik wordt, betekent niet dat dit het beste CMS is. Er zijn echter genoeg tegenhangers die ook open-source (vrij toegankelijk) zijn.

Voor veel mensen is het maken van een website hetzelfde als algebra. Wij krijgen echter ook vragen hoe een website precies gemaakt wordt. Je leest het hier.

Over het Silverstripe CMS

Silverstripe is een Content Management Systeem (CMS) wat niet bijster vaak gebruikt wordt. Maar een klein deel van alle websites is opgebouwd in Silverstripe. Het systeem wordt vooral door grotere instanties gebruikt omdat de veiligheid beter is dan bijvoorbeeld Wordpress. Het systeem is nu (2017), 17 jaar oud.

Wat is Silverstripe precies?
Silverstripe is een CMS, dat wil zeggen een systeem om jouw website, webshop of webapplicatie te beheren. Silverstripe is in feite 'de achterkant' van jouw website. Je kunt eenvoudig pagina's aanmaken (met tekst, afbeeldingen en videos) en publiceren. 

Waarom Silverstripe?
Silverstripe staat bekend als veilig CMS. Als je dus een website hebt met gevoelige informatie kunnen wij het Silverstripe CMS aanraden. Naast het feit dat het systeem beter werkt, zijn er ook meer WordPress hackers in de wereld. Dit komt omdat er veel meer WordPress websites zijn op het web dan Silverstripe websites. Het is voor een hacker veel interessanter om WordPress website te kraken, omdat 'de doelgroep' simpelweg groter is. 

Wat kun je met Silverstripe?
De mogelijkheden zijn (net zoals iedere andere weboplossing) eindeloos. Je kunt:
- Direct beginnen met bloggen;
- Het beheren van een zakelijke website;
- Producten verkopen, je kunt webshopfuncties toevoegen;
- Applicaties toevoegen op je website om processen te verbeteren;
- Leermodules toevoegen, om online cursussen aan te bieden.

Thema of maatwerk?
Er zijn niet heel veel Silverstripe thema's (ook wel bekend als templates) beschikbaar. Een thema is een vast sjabloon voor de opmaak van een website. Zelf zijn wij geen voorstander van templates en werken er liever niet mee. Als de website vanaf het begin af aan gebouwd wordt, weet de bouwer precies hoe de website in elkaar steekt. Je hebt alles zelf onder controle. Bij een template zijn er veel vooraf ingestelde waardes die later voor problemen kunnen zorgen. Meer weten over templates?

Er nog niet helemaal uit?
Advies nodig over welk CMS het best bij je past? Geen probleem, neem gerust even contact met ons op.