menphoneu
menu

WordPress website laten bouwen

Als je een website in het WordPress CMS wilt laten maken ben je bij ons aan het goede adres. Wij krijgen vaak de vraag hoe bij ons het bouwproces eruit ziet. Aangezien je natuurlijk graag wilt weten waar je aan toe bent, leggen we de verschillende fases hieronder uit. Heb je al een grafisch ontwerp? Geen probleem! Wij kunnen jouw WordPress website ook maken als je al een grafisch ontwerp hebt.

Bij ons bestaat het bouwen van een WordPress website uit vijf stappen:


1Kennismakingsgesprek 
In het eerste gesprek leren we jou kennen. Hierin bespreken we wat je met de website wilt. Wat zijn je doelstellingen? Waar hecht jij waarde aan? Wat vind je mooi? Waarom wil je het WordPress CMS? et cetera. Ook bekijken we enkele concurrenten, kunnen we van hen leren?

2Ontwerp & feedback fase
Onze designer gaat aan de slag met jouw gegeven informatie en maakt vervolgens verschillende ontwerpen. Jij kiest er een en deze optimaliseren we totdat jij tevreden bent. Wij kennen geen limiet aan feedbackmomenten, we gaan pas door naar de volgende fase als beide partijen tevreden zijn.

3Bouw van de website & feedback
Als het grafisch ontwerp eenmaal is goedgekeurd gaan we aan de slag met bouwen. Omdat we jou zo veel mogelijk in dit proces willen betrekken kan je de voortgang elke vrijdag volgen.

4Oplevering van de website
Als de bouw van de website af is begint je online avontuur. Hiermee bedoelen we dat alles geregeld wordt qua e-mailadressen, domeinnaam, webruimte gereed maken en Google Analytics.

5Introductie van het WordPress CMS
Om goed aan de slag te kunnen gaan met jouw nieuwe website nemen we het WordPress CMS met je door (de achterkant van de website). Daarnaast staan wij ook altijd open voor feedback en plannen wij maar al te graag een evaluatiegesprek in.


Als de website eenmaal live staat begint het pas. Het is van belang om goede webhosting te hebben, je wilt immers altijd online zijn. In de zoektocht naar nieuwe bezoekers kunnen zoekmachine optimalisatie en zoekmachine adverteren goede oplossingen zijn. We vertellen je er graag meer over.

Bekijk hier enkele projecten van ons (klik om te vergroten)

Relevante artikelen

Antwoord op deze vraag is echter niet zo gemakkelijk. Dit komt onder andere door de volgende aspecten. Wat wil je met de website en waar moet de website aan voldoen? Deze twee punten bepalen voor een groot deel het ontwerp, de functionaliteiten, het onderhoud en de marketing van de website.

Een website kan met verschillende Content Management Systemen (CMS) gebouwd worden. Het meest bekende en gebruikte CMS is WordPress. Doordat WordPress het vaakst gebruik wordt, betekent niet dat dit het beste CMS is. Er zijn echter genoeg tegenhangers die ook open-source (vrij toegankelijk) zijn.

Voor veel mensen is het maken van een website hetzelfde als algebra. Wij krijgen echter ook vragen hoe een website precies gemaakt wordt. Je leest het hier.

Over het WordPress CMS

WordPress is het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) in de wereld, zo'n 50% van alle websites is gemaakt in dit CMS. WordPress is ooit begonnen als simpel CMS om een weblog te maken, inmiddels is WordPress nu (2017) zo'n 14 jaar oud. Het systeem is nu veel meer dan alleen een blogging-platform en wordt door steeds meer grotere merken en bedrijven gebruikt. 

Wat is WordPress precies?
WordPress is een CMS, dat wil zeggen een systeem om jouw website, webshop of webapplicatie te beheren. WordPress is in feite 'de achterkant' van jouw website. Je kunt eenvoudig pagina's aanmaken (met tekst, afbeeldingen en videos) en publiceren. Ook zijn er plugins of maatoplossingen waarbij je zelf bepaalde blokken op jouw website kunt verschuiven/veranderen zonder een specialist in te schakelen. 

Waarom WordPress?
Zoals al eerder gezegd draait 50% van alle websites op WordPress. De afstand tussen nummer één en de nummer twee (Joomla) is maarliefst 42%. Waarom gebruiken veel mensen WordPress?
1. Gewenning; veel mensen hebben al eens met WordPress gewerkt. Het systeem is bekend bij ze en daardoor willen ze er graag mee werken.
2. Voordelen van Wordpress; Wordpress is enorm flexibel, krachtig, snel en vooruitstrevend. Meer voordelen vind je hier. 

Wat kun je met WordPress?
De mogelijkheden zijn (net zoals iedere andere weboplossing) eindeloos. Je kunt:
- Direct beginnen met bloggen;
- Het beheren van een zakelijke website;
- Producten verkopen, je kunt webshopfuncties toevoegen;
- Leermodules toevoegen, om online cursussen aan te bieden.

Thema of maatwerk?
Doordat er ontzettend veel websites gemaakt zijn in het Wordpress CMS, betekent dit ook dat er veel gestandaardiseerde mogelijkheden zijn. Waar vraag is, is immers aanbod. Er zijn tienduizendenden gratis en betaalde thema's. Een thema (ook wel bekend als template) is een vast sjabloon voor de opmaak van een website.
Uiteraard is het ook mogelijk om een maatwerk website te maken in WordPress. Zelf zijn wij hier groot voorstander van en werken niet met templates. Je hebt namelijk alles zelf onder controle, de bouwer weet wat hij heeft neergezet. Bij een template zijn er veel vooraf ingestelde waardes die later voor problemen kunnen zorgen. Meer weten over templates?

Werken met WordPress
WordPress is heel eenvoudig te gebruiken. Voornamelijk ben je als beheerder bezig met het aanmaken van pagina's, plugins en media (zoals video en afbeeldingen). Je beheert deze content in jouw dashboard en overzichtspagina. Wordpress heeft standaard veel opties ingebouwd, een programmeur kan deze opties verwijderen om het overzicht goed te kunnen bewaren. 

Er nog niet helemaal uit?
Advies nodig over welk CMS het best bij je past? Geen probleem, neem gerust even contact met ons op.