International Housing

Vraag van de klant

International Housing is een platform voor studenten en expats die een tijdelijke woonplek zoeken. Het platform moest er bijtijds en uniek uit zien.

housing-tiny.png

Helaas, er is momenteel geen mobiele weergave beschikbaar.

1. Essentie van de website

Vormgeving

Qua vormgeving is er gekozen voor een pallet van 3 dominante kleuren, iconische weergave van het boek-proces en groot beeld om de steden te tonen. Daarnaast breken de grote headers de menubalk waardoor de websites altijd overzichtelijk blijft. 

Hoe werkt het?

International Housing is een online huizen platform. Student en huisbaas kunnen elkaar online vinden. De website heeft een uitgebreide database, een automatisch e-mail systeem en mooie vormgeving. 

2. Database

Technische kant

De website heeft een database omdat huiseigenaren en studenten een account dienen aan te maken om een boeking te vervullen. In een account van huiseigenaar wordt informatie over de aangeboden huizen gestald, bij een student is het vooral betaalinformatie en contactinformatie. 

3. Uniek

Veel online huizen websites zoals AirBnB of Booking zijn websites waarbij er voor een korte tijd kamers/appartementen worden aangeboden. International Housing is dit niet, hier worden huizen voor langere termijn (6 maanden) aangebonden. Voor bijvoorbeeld een study abroad of werk in het buitenland.

Opgeleverde website

Websites met een database zijn altijd wat grotere projecten. Voor onze programmeurs is het werken met een database daarom altijd nét iets leuker. De website heeft inmiddels voor genoeg blije studenten en huisbazen gezorgd!