Violet88 Bel direct   030 227 14 29phone icon

Pokeren.nl

het grootste pokerportaal van heel Nederland

Website
Projectleden
Loraine Birsak
Martin Doornekamp

Introductie van het project

Pokeren.nl is een redesign van een grote bestaande website. De oude website bestond uit de CMS systemen CakePHP en Wordpress, de nieuwe website is geheel in het Silverstripe CMS gemaakt. Het nieuwe platform staat in het teken van community building en heeft een geheel nieuwe uitstraling!

Vraag van de klant

Logica & structuur

Door de enorme hoeveelheid content was een juiste structurering belangrijk. Door onderwerpen te segmenteren kun je als bezoeker gemakkelijk 'verdiepen' in de hoeveelheid video's, nieuwsberichten en diverse bekende pokerlegends.

Branding

UX design anno 2019

Vergeleken met de oude website is Pokeren.nl 180 graden gedraaid in vormgeving and look and feel. 

Webdesign

pokerennl screenshot 1
pokerennl screenshot 2
pokerennl screenshot 3

Samenwerking met de App

De nieuwsberichten uit Pokeren.nl worden uit de voorkant gehaald en direct naar de losse applicatie 'gepusht'.

pokerennl desktopversie

Website

Technische functionaliteiten

De website heeft leuke technische functionaliteiten: de site is gekoppeld met een mobiele applicatie, heeft een geïntegreerd forum, Accelerated Mobile Pages (AMP) en meer!

 

Ook heeft de website een snelheid optimalisatie ondervonden. Dit in combinatie met snelle hosting levert een enorm fijne gebruikerservaring.

Pingdom pokeren

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Intensieve samenwerking

We werken intensief samen met het team van Pokeren. Wij doen audits, adviseren, trainen en onderzoeken nieuwe kansen. Omdat we op wekelijkse basis werkzaamheden verrichten hebben we een Slack channel (communicatie) en Asana workspace (projectmanagement) aangemaakt. Door deze tools houden we overzicht en kunnen we gemakkelijk communiceren.

 

De website is in september 2018 opgeleverd, nu (feb 2020) is er een steady stijging van 250% organisch verkeer waarneembaar (tov sep 2018). De website moest in het begin erg zoeken omdat er heel veel content omgevormd of verwijderd was. Nu beginnen de belangrijke zoektermen beter te ranken.

Stats pokeren

Conversie optimalisatie (CRO)

Bestelproces

Het bestellen van kaarten voor de poker series is veel gemakkelijker geworden. Voorheen verliep dit via formulieren en moesten er allerlei keuzes gemaakt worden vanaf 1 centrale pagina. Met team pokeren hebben we besloten dat het veel handiger is als je op de toernooi pagina van een stad direct toegangsbewijzen kunt aanschaffen, en zo geschiedde.

Bekijk ook deze projecten