6 min

Betekenissen

De betekenis van web development luidt: een verzamelnaam die wordt gebruikt voor alles wat met het realiseren van een website (of andere web oplossing) te maken heeft.


De betekenis van webdesign luidt: een verzamelnaam die wordt gebruikt voor alles wat met het ontwerpen van een website (of andere web oplossing) te maken heeft. In dit artikel gaan we dieper in op de betekenis van web development. Om het voor iedereen behapbaar te houden gaan we niet tè diep.

Web development in open source

Websites en andere weboplossingen kunnen in principe in elk systeem gemaakt worden. Of dat handig is, is echter een tweede vraag. Wordpress is bijvoorbeeld meer geschikt voor websites, maar niet voor webapplicaties. Een framework zoals Silverstripe is meer geschikt voor webapplicaties, maar iets minder geschikt voor standaard websites (omdat er geen templates beschikbaar zijn bij frameworks).

 

Dergelijke systemen zijn vaak open source, oftewel vrij toegankelijk. Het grote voordeel hiervan is dat in feite elke developer (met kennis van het systeem) aan het project kan werken. Mocht je ooit dus van developer willen wisselen, dan kan het gemakkelijker. Achter gesloten systemen zitten vaak andere programmeertalen, wat het veranderen van een developer praktisch onmogelijk maakt. Je zit dus in feite altijd vast aan dezelfde bouwer.

Web development bedrijf & process

Als je jouw vraag bij een web development bedrijf neerlegt, dan gaan zij logischerwijs voor jou aan de slag. Afhankelijk van jouw verzoek bekijk zij of ze jouw vraag kunnen vervullen. Moeilijkere systemen kosten meer kennis en expertise en zullen waarschijnlijk daarom ook in prijs omhoog gaan. Het is dus ook aannemelijk dat niet elke web development bedrijf elk verzoek kan vervullen. Webapplicaties zijn over het algemeen van een hoger instapniveau.

 

Het development proces bij een bedrijf ziet er veelal zo uit:
1. Kennismaking
2. Bouw & feedback
3. Oplevering
4. Introductie CMS/systeem

 

Allereerst moet er natuurlijk goed geïnventariseerd worden wat er gebouwd dient te worden. Aan de telefoon maakt iemand duidelijk wat diegene wilt, ligt het in lijn met wat het bedrijf kan verwezenlijken, dan vindt er een verdieping plaats. De verdieping gebeurt in een kennismakingsgesprek.

 

Als beide partijen elkaar gevonden hebben in de onderhandeling, gaat er gebouwd worden. De bouwfase wordt gevolgd door een feedback fase, op dit moment kan de klant inspraak hebben op eventuele veranderingen.

 

Na de feedback fase wordt het product opgeleverd en getest. Als alles naar behoren werkt en het project af is, kan het systeem geïntroduceerd worden. Eindpunt van elk project moet zelfstandigheid zijn, een gebruiker moet zijn eigen weg kunnen vinden.

Webdesign en web development

Als we het hebben over een website van het begin af aan opbouwen (waarbij dus ook een ontwerp nodig is), spreken we over webdesign en web development. Om de website vorm te geven is er namelijk een designer nodig, om uiteindelijk de website te ontwikkelen is er een developer nodig. Met andere woorden; de combinatie tussen webdesign en web development is erg sterk. Voeg je hier online marketing aan toe en je hebt een sublieme mix aan diensten die elkaar aanvullen.

Web development tools

Het web beweegt continu en om deze reden komen er ook steeds meer tools voor programmeurs online. Tools om workflow te verbeteren, programmeertalen te leren, veranderingen te vergemakkelijken, et cetera. We gaan hier niet te diep op in, maar je kunt als developer enorm veel tools integreren.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Worstel je met de vraag hoe je organisatie slimmer kan werken? Als experts in digitaliseren en automatiseren bekijken we maar al te graag jouw bedrijfsprocessen om de efficiëntie van je bedrijf te verhogen.