Achtergrond

De Academie voor de Rechtspraktijk is een in door de Orde van Advocaten erkend opleidingsinstituut. Voor de academisch geschoolde biedt de Academie voor de Rechtspraktijk verscheidene online en klassikale cursussen aan.


Maart 2020, Covid-19 was vers in het nieuws toen de Academie voor de Rechtspraktijk bij ons aanklopte met een mooie uitdagende case. De huidige website en alle verzamelde data in de vorm van gebruikers met haar certificaten zal binnen zes maanden een nieuwe bestemming nodig hebben. Mede door de krapte op de arbeidsmarkt wil de Academie voor de Rechtspraktijk met behulp van digitalisering een flinke slag slaan. Relatief veel werkzaamheden worden in de huidige situatie nog veelal handmatig verricht. Goede werknemers zijn steeds lastiger te krijgen en te behouden. Voor ons de taak om zoveel mogelijk administratieve en tijdrovende processen binnen de Academie voor de Rechtspraktijk te digitaliseren, maar bovenal te automatiseren.  

Focuspunten

Legacy systeem gemigreerd naar een nieuw systeem

Minder handmatige administratieve handelingen per inschrijving

Workflow optimaal benutten - van kijken naar certificering

Mijn omgeving uitbreiden zodat service kan worden verleend op gebruikerniveau

Uitdagingen

De website van de Academie draait al sinds 2006 en bevat een vracht aan data van gebruikers. Een belangrijk punt was dan ook om alle gebruikers uit het voormalig systeem te migreren met hun bijbehorende naw-gegevens, inschrijvingen, behaalde cursussen, data en certificaten. 

Voorheen werden besproken uitspraken handmatig uitgetypt en geplakt in een PDF. Alle besproken hoofdstukken en ECLI nummers worden nu per gepresenteerd webinar los getrokken. Deze data gebruikt de Academie voor diverse doeleinden. Van een eenvoudige PDF naar een volledig encoded webinar, deze transformatie was een viering van innovatie en vooruitgang.

De klant 'het werk laten doen' is het credo dat past bij de Academie. In de oude omgeving werden behaalde certificaten nog los aangemaakt door het personeel van de Academie. In de nieuwe gedigitaliseerde omgeving met geautomatiseerde workflow komt ditzelfde personeel toe aan taken waar zij op dagelijkse basis het liefst mee bezig zijn. Van het kijken van een online webinar met automatische hoofdstukken selectie tot het uitdraaien van een certificaat. De workflow, bedrijfsvoering en personele bezetting van de Academie is veranderd na het gebruik van ons platform.  

API koppelingen

Voor de Academie voor de Rechtspraktijk hebben we verschillende API koppelingen ontwikkeld. Uitgangspunt voor deze partij is zoveel mogelijk automatiseren en om de handmatige acties uit te sluiten. 

Meer informatie over API koppelingen?

2560px Exact logo.svg

Exact

Automatisering van boekhoud, financiële, ERP, HRM en CRM processen.

image2vector 7

Online Seminar

Webinarsoftware

image2vector

JW player

Krachtig & flexibel video platform

logo green

Teamleader CRM

Work management software

image2vector 1

Webinargeek

Webinar software

Automatiseren als businesscase

32.000 gebruikers, één krachtig systeem. Van het zoeken en aanschaffen van webinars en abonnementen tot het ontvangen van officiële certificaten, alles in één vloeiende beweging. Dankzij minder handmatige acties kan het team van de Academie meer klanten bedienen met een kleinere groep. En het resultaat? Een opvallende omzetstijging en maar liefst 100.000+ behaalde certificaten!

De website voor Academie voor de Rechtspraktijk bevat automatische certificering, automatische facturatie, opties om live/on demand webinars te kijken, het managen van leergangen, abonnementen en meer.Het aantal inschrijvingen per cursus is sinds 2020 is met 300% gestegen. Het ontwerpteam maakt niet meer per gegeven webinar een handgemaakt boekje met hierin alle besproken slides van de spreker. Deze data wordt nu automatisch per afgerond webinar gevalideerd binnen het systeem. De besproken jurisprudentie wordt nu als bewijslast toegevoegd aan andere diverse onderdelen binnen het platform. Slim omgaan met je data en bespaar kostbare tijd van je werknemers. 

De uitdaging om een automatiseringstraject voor de Academie te faciliteren hebben wij met beide handen aangepakt. Met name het Silverstripe CMS vormt de 'backbone' van de bedrijfsvoering voor de Academie. Belangrijke onderdelen van het platform zitten op exact de plekken waar je ze verwacht. De focus ligt op het vergroten van de naamsbekendheid van de Academie, maat vooral op het automatiseren van verouderde workflows en optimalisatie doorvoeringen op basis van data.  

Uitkomsten

Personeel benutten in hun ware kracht. Minder handmatige en herhalende acties

Significant meer inschrijvingen en behaalde certificaten binnen 3 jaar

Het automatisch genereren van werklijsten voor het personeel

Thirthparty & marketplace omgeving waar andere bedrijven cursussen kunnen aanbieden

Ook behoefte aan automatiseren met maatwerk software?

Als experts in digitalisering en automatisering, helpen we graag je bedrijfsprocessen te analyseren en te optimaliseren voor meer efficiëntie. 

HannoDeVries 20230222 BedrijfsfotografieViolet88 web 24
avdr.svg
evenement.png
logo_kunst.svg
bbb-v2.svg
inleners.svg
vyn-v2.svg
theater-v2.svg
utrecht-v2.svg
aqua-logo.svg