Background

De Academie voor de Rechtspraktijk is een in door de Orde van Advocaten erkend opleidingsinstituut. Voor de academisch geschoolde biedt de Academie voor de Rechtspraktijk verscheidene online en klassikale cursussen aan.

Goals

Legacy systeem migreren naar een nieuw maatwerk systeem

Minder handmatige administratieve handelingen per inschrijving

Workflow optimaal benutten - van kijken naar certificering

Mijn omgeving uitbreiden zodat service kan worden verleend op gebruikerniveau

Scope

Maart 2020, Covid-19 was vers in het nieuws toen de Academie voor de Rechtspraktijk bij ons aanklopte met een mooie uitdagende case. De huidige website en alle verzamelde data in de vorm van gebruikers met haar certificaten zal binnen zes maanden een nieuwe bestemming nodig hebben. Mede door de krapte op de arbeidsmarkt wil de Academie voor de Rechtspraktijk met behulp van digitalisering een flinke slag slaan. Relatief veel werkzaamheden worden in de huidige situatie nog veelal handmatig verricht. Goede werknemers zijn steeds lastiger te krijgen en te behouden. Voor ons de taak om zoveel mogelijk administratieve en tijdrovende processen binnen de Academie voor de Rechtspraktijk te digitaliseren, maar bovenal te automatiseren.  

De website van de Academie draait al sinds 2006 en bevat een vracht aan data van gebruikers. Een belangrijk punt was dan ook om alle gebruikers uit het voormalig systeem te migreren met hun bijbehorende naw-gegevens, inschrijvingen, behaalde cursussen, data en certificaten. 

De uitdaging om een automatiseringstraject voor de Academie te faciliteren hebben wij met beide handen aangepakt. Met name het Silverstripe CMS vormt de 'backbone' van de bedrijfsvoering voor de Academie. Belangrijke onderdelen van het platform zitten op exact de plekken waar je ze verwacht. De focus ligt op het vergroten van de naamsbekendheid van de Academie, maat vooral op het automatiseren van verouderde workflows en optimalisatie doorvoeringen op basis van data.  

Weergave van de mijn-omgeving

Outcomes

Personeel benutten in hun ware kracht. Minder handmatige en herhalende acties

Significant meer inschrijvingen en behaalde certificaten binnen 3 jaar

Het automatisch genereren van werklijsten voor het personeel

Thirdparty & marketplace omgeving waar andere bedrijven cursussen kunnen aanbieden

API koppelingen

image2vector 1

Webinargeek

Webinar software

2560px Exact logo.svg

Exact

Automatisering van boekhoud, financiƫle, ERP, HRM en CRM processen.

image2vector 7

Online Seminar

Webinarsoftware

image2vector

JW player

Krachtig & flexibel video platform

logo green

Teamleader CRM

Work management software

Recap

De klant 'het werk laten doen' is het credo dat past bij de Academie. In de oude omgeving werden behaalde certificaten nog los aangemaakt door het personeel van de Academie. In de nieuwe gedigitaliseerde omgeving met geautomatiseerde workflow komt ditzelfde personeel toe aan taken waar zij op dagelijkse basis het liefst mee bezig zijn. Van het kijken van een online webinar met automatische hoofdstukken selectie tot het uitdraaien van een certificaat. De workflow, bedrijfsvoering en personele bezetting van de Academie is veranderd na het gebruik van ons platform.  

32.000 gebruikers, ƩƩn krachtig systeem. Van het zoeken en aanschaffen van webinars en abonnementen tot het ontvangen van officiƫle certificaten, alles in ƩƩn vloeiende beweging. Dankzij minder handmatige acties kan het team van de Academie meer klanten bedienen met een kleinere groep. En het resultaat? Een opvallende omzetstijging en maar liefst 100.000+ behaalde certificaten!

De website voor Academie voor de Rechtspraktijk bevat automatische certificering, automatische facturatie, opties om live/on demand webinars te kijken, het managen van leergangen, abonnementen en meer.Het aantal inschrijvingen per cursus is sinds 2020 is met 300% gestegen. Het ontwerpteam maakt niet meer per gegeven webinar een handgemaakt boekje met hierin alle besproken slides van de spreker. Deze data wordt nu automatisch per afgerond webinar gevalideerd binnen het systeem. De besproken jurisprudentie wordt nu als bewijslast toegevoegd aan andere diverse onderdelen binnen het platform. Slim omgaan met je data en bespaar kostbare tijd van je werknemers. 

Ook moeite om de juiste mensen te vinden voor openstaande posities?

Als experts in digitalisering en automatisering, helpen we graag je bedrijfsprocessen te analyseren en te optimaliseren voor meer efficiĆ«ntie. 

Meetingroom 11 Violet88