• Webdevelopment

  • Laravel framework

Achtergrond

Evenementenbeveiliger.com biedt een platform voor zzp’ers in de beveiliging om makkelijk klussen aan te nemen zonder de administratieve en communicatieve rompslomp. Aan de andere kant van het verhaal kunnen opdrachtgevers makkelijk klussen uitzetten om beveiliging te regelen voor hun evenement. Het platform is opgezet met flexibiliteit en aanpasbaarheid in gedachten. Personeel kan klussen aannemen die net in die drukke zaterdag nog in te plannen zijn, of hun hele maand vullen het werken op grote evenementen. Opdrachtgevers kunnen een groot team aanvullen met extra zzp’ers, of kunnen net die ene beveiliger aannemen om een avond in de kroeg soepeler te laten verlopen.

Focuspunten

Overnemen prototype van een bestaand platform en uitbreiden met benodigde features

Schaalbaarheid met oog op de toekomst. Ruimte voor 20 evenementen op de kalender of 200

Werk ontnemen aan beide kanten van het verhaal, voor opdrachtgevers en beveiligers

Gemak boven alles. Handige tools om het traject automatisch te maken en een duidelijke user experience

Uitdagingen

Overnemen en uitwerken

De eerste versie van het platform was een barebones tool om klussen in een kalender te zetten en je hiervoor aan te melden. In functionaliteiten was het meer een agenda dan een tool om gebruikers volledig te faciliteren in het uitzetten en afnemen van werk. We hebben locatiebeheer toegevoegd via Google Maps, communiceren van tarieven, volledige kalenderoverzichten en filtermogelijkheden voor al het aangeboden werk eerst toegevoegd om de tool als een MVP op te leveren.

Updaten en aanvullen

Na het realiseren van een MVP was het tijd om te kijken hoe ver we het project konden uitwerken. Een update van het framework (Laravel) was eerst gedaan met oog op beveiliging. We hebben het uploaden van intekenlijsten per opdracht mogelijk gemaakt, en vervolgens uitgewerkt met een QR functie voor het aanmelden op locatie. Opdrachtgevers kunnen op hun apparaat een QR code aanbieden voor beveiligers om op locatie in te tekenen. Hierbij wordt de exacte tijd van intekenen bijgehouden. Zo blijft meer administratieve overhead gecentraliseerd in het systeem zelf.

Optimaliseren

Verschillende updates aan het ontwerp en de layout maken het platform voor elke gebruiker logischer en overzichtelijker. Csv imports voor gebruikers maken het grootschalig aanmaken van profielen gemakkelijker. Als laatste ontwikkeling is er een koppeling gemaakt tussen de Spryng sms service en de interne kalender van de tool om gebruikers sms updates te sturen over de tijden van hun opdrachten. Morgen aan het werk? Dan krijg je automatisch vandaag nog even een handige reminder op je telefoon.

Koppelingen

spryng

Spryng sms service

Office365

Office 365

Gemak boven alles

Beginnen als zzp’er in de beveiliging, of beveiligers zoeken voor grote en kleine evenementen heeft geen reden om in deze tijd nog een gedoe te zijn. Het platform van Evenementenbeveiliger.com bewijst dit. Het platform ondersteund perfect de gedachten van een zzp’er zijn. Wil je even tussendoor een klusje oppakken, of wil je je hele week volplannen met werk? Met alle voorwaarden en informatie vooraf transparant getoond op de site kun je, zodra je certificering goedgekeurd is, daadwerkelijk zorgeloos aan je werk komen. Aan de andere kant van het verhaal kan iedereen met een vraag naar beveiliging zijn opdrachten op de website zetten, en rust vinden in het feit dat het platform de rest voor je afhandelt.

Uitkomsten

Makkelijk te begrijpen interface voor verschillende type gebruikers binnen hetzelfde platform

Volle kalenderfunctie uitgebreid met filtering en een duidelijk aanbod van informatie maakt het makkelijk om de perfecte klus voor gebruikers te vinden

SMS functionaliteiten om te dienen als reminders voor personeel ontnemen zorg

Tijdsgebonden incheck mogelijkheden via QR codes die functionaliteiten van meerdere type gebruikersrollen combineren

Ook behoefte aan automatiseren met maatwerk software?

Als experts in digitalisering en automatisering, helpen we graag je bedrijfsprocessen te analyseren en te optimaliseren voor meer efficiëntie. 

HannoDeVries 20230222 BedrijfsfotografieViolet88 web 44