• UX/UI Design

  • Webdevelopment

Achtergrond

Theater.nl is een bedrijf dat zich richt op de wereld van theater met een directe benadering naar de consument. Het fungeert als een portal waar theaterliefhebbers in Nederland het volledige aanbod van culturele voorstellingen in theaters kunnen vinden. Deze portal maakt het voor bezoekers eenvoudig om te zoeken naar gewenste voorstellingen en toegangsbewijzen te reserveren en te kopen. Bovendien biedt Theater.nl een scala aan opties voor aanvullende activiteiten rondom het theaterbezoek, zoals dinermogelijkheden en overnachtingen.

Naast het UX/UI design hebben wij ook de ontwikkeling van het platform opgepakt. Het platform bestaat uit enorm veel pagina's, waarvan een groot deel auto-gegenereerd is. De gehele filter van de voorstellingen is indexeerbaar, /voorstellingen/ is een pagina, maar ook /voorstellingen/utrecht, of /voorstellingen/cabaret/almelo/. Er is een dashboard voor de redactie, verschillende user roles, een automatische publish functie voor Facebook, en heel veel meer.

Focuspunten

Intern personeel bedienen en informeren via het systeem

Automatiseren van werklijsten

De website geschikt maken voor een enorme hoeveelheid pagina's

Genereren van automatische nieuwsberichten via social media

Uitdagingen


Oude systemen vervangen

De vorige website had een verouderde huisstijl, rommelige structuur en een slecht zoekproces. Vanwege de relatief oude systemen als Cake php en Wordpress leende deze website zich niet voor doorontwikkeling. 

Automatiseren binnen het dashboard

Het systeem omvat werklijsten voor auteurs en een productiviteitsmeter om de gemaakte inhoud te monitoren. We hebben ook een intern advertentiesysteem geïmplementeerd, waarmee gebruikers zelf advertenties kunnen maken en configureren. Daarnaast hebben we Adsense geïntegreerd voor op maat gemaakte locaties op de website. Het dashboard stelt gebruikers in staat om hun interesses in te voeren, tickets te bekijken, en hun gegevens te beheren. Verder hebben we een systeem opgezet om automatisch nieuwsberichten op sociale media te plaatsen en een intern reviewsysteem waar gebruikers beoordelingen kunnen geven aan theater voorstellingen. Tot slot hebben we voor het login en registratie systeem gebruik gemaakt van single sign-on van diverse social media kanalen. 

Linkstructuur

Het marketing traject voor Theater.nl loopt al sinds oktober 2017. Het verkeer is in de afgelopen tijd met zo'n 930% gestegen. Dit hebben we gedaan door de interne linkstructuur op orde te krijgen, te snoeien in externe links en checken waar nieuwe outreach kansen liggen. We hebben uitgebreid onderzoek gedaan naar content en een gedetailleerde contentplanning opgesteld. In nauwe samenwerking met theater.nl streven we naar maximale efficiëntie. 

Levendig community platform voor de theater liefhebber

Met de visie van Theater.nl en onze expertise lanceerden we dit platform medio 2017.  Sinds de livegang zijn er inmiddels 170.000 accounts geregistreerd. Het personeel van Theater kreeg toegang tot werklijsten en een handige productiviteitsmeter. Via het dashboard kunnen gebruikers eenvoudig tickets boeken en hun gegevens beheren. Automatische gegenereerde content via social media hielden gebruikers op de hoogte, terwijl het intern reviewsysteem hen in staat stelde om theaterproducties te beoordelen. Zo hebben we niet alleen een platform gecreëerd dat het personeel van Theater ontzorgt, maar ook een levendige community voor theaterliefhebbers.
 

Uitkomsten

Genereren van automatische nieuwsberichten via social media

Multifunctioneel dashboard met een intern- en extern reviewsysteem

API koppeling voor het delen van nieuws naar diverse websites

Koppeling met ticketsysteem

Ook behoefte aan automatiseren met maatwerk software?

Als experts in digitalisering en automatisering, helpen we graag je bedrijfsprocessen te analyseren en te optimaliseren voor meer efficiëntie. 

HannoDeVries 20230222 BedrijfsfotografieViolet88 web 12
avdr.svg
evenement.png
logo_kunst.svg
bbb-v2.svg
inleners.svg
vyn-v2.svg
theater-v2.svg
utrecht-v2.svg
aqua-logo.svg