Als wij een webdesign voor jou gaan ontwerpen wil je natuurlijk weten hoe wij dit doen en wat je kunt verwachten. Wij zorgen ervoor dat jouw visie en doelstellingen naadloos overloopt in een grafisch ontwerp voor je website, webshop of webapplicatie.

Er heerst nog wel eens onduidelijkheid over wat 'webdesign' is. Wij verstaan dit onder het simpelweg ontwerpen van een webspecifiek ontwerp. Webdevelopment is iets anders (doen wij overigens ook). Hieronder kun je lezen hoe het webdesign proces er uit ziet.

 

Idee ontwikkeling & concepting

In de eerste fase bespreken we wat jij mooi vindt en wat je graag terug wilt zien. We leren je graag kennen. Wat zijn je doelstellingen? Wat is je visie? Waar hecht jij waarde aan? Wat vind je mooi? et cetera. We vergaren in deze fase zo veel mogelijk informatie. 

Daarna beginnen wij met een concept, oftewel het ontwikkelen van een idee dat past bij jouw visie. Dit concept zie je terug in de visuele vormgeving.

 

Wireframes (User Experience)

Als het concept staat kunnen we aan de slag met de interface. Dit doen we door het maken van wireframes. Dit zijn als het ware de bouwtekeningen van een website, webshop of webapplicatie. Wireframes zijn zwart wit en geven in grote lijnen de opzet van de pagina's weer. In deze fase gaat het enkel om structuur.

Het ontwikkelen van de wireframes doen we in kleine delen. Op deze manier wijzen alle neuzen constant dezelfde kant op. We leveren bijvoorbeeld eerst de homepagina op, daarna de diensten + over ons pagina, daarna projecten + artikelen pagina, et cetera. Dit is uiteraard afhankelijk van het project.

 

Visueel ontwerp (User Interface)

Als de structuur eenmaal goed staat, beginnen we met het 'inkleuren' van het ontwerp. Call-to-action elementen, kleurgebruik en de keuze voor het gekozen lettertype krijgt zo meer gestalte. Ook in deze fase leveren we webdesigns op in kleine stukjes. Bij elk oplever moment is er een mogelijkheid om feedback te geven.

 

Feedbackmomenten

Gedurende de wireframe- en visueel ontwerp fase is er per oplevermoment de mogelijkheid om feedback te geven op de designs. In de ontwerpfase is het eenvoudig om aanpassingen te maken, in de developmentfase wordt dit arbeidsintensiever. 

Feedback is erg belangrijk. Wat vind je van het ontwerp? Past dit goed bij jouw identiteit? We blijven optimaliseren totdat er écht iets staat waar wij beiden trots op zijn.

 

Final check

Wij kennen geen limiet aan feedbackmomenten, het kan dus even duren voordat de final check aan bod komt. Jij moet immers tevreden zijn met eindresultaat. Pas als jij tevreden bent, zijn wij ook tevreden.

Of ontmoet ons team:

VIOLET88 2023 SVEN W 0399 WEB

Sven Westerlaken

Developer

VIOLET88 2023 YANNICK1 0243 WEB Resampled

Yannick Ribbers

Online marketeer

Untitled Session0163 goed 1 2 2

Marijn Betman

Online marketeer

coffee

Maak een afspraak