Web analytics

Wat doet een gebruiker op je website, webshop of web app? Welke pagina's zijn het populairst? Via welk communicatiemiddel komende de meeste bezoekers? Welke advertentie loopt het best? Allerlei vragen die je kunt beantwoorden als je analytics en tracking goed ingericht is.

 

Het goed meten van belangrijke elementen is van doorslaggevende waarde voor elke campagne. Meten = weten. Op basis van data kun je gedegen beslissingen maken.

Web analytics in 3 stappen

De basis - alles meten

Elk project is anders. Elke bezoeker is anders. Toch zijn er momenten die je altijd wilt meten. Heeft er iemand zich aangemeld voor de nieuwsbrief? Welk kanaal converteert het best? Hoe vaak wordt er op knop X gedrukt? We lopen samen met jou door het systeem en stellen in via Google Tag Manager wat je wilt weten.

Monitoren en verbeteren

Als de tracking is ingesteld kan er gemonitord worden. Welke verbanden en conclusies kunnen getrokken worden uit het gebruikersgedrag dat we zien? Worden er nieuwe functies toegevoegd? Dan is het vanzelfsprekend dat deze ook getracked moeten worden om een totaalbeeld te krijgen.

Dashboarding

We helpen je met het overzichtelijk maken van al deze gegevens. Dit doen we door middel van een dashboard. We kunnen hier Google Data Studio voor gebruiken of een custom dashboard, het hangt er net vanaf welke gegevens je in wilt zien.

En hoe verder?

Webdevelopment doen wij ook. Bekijk de volgende pagina voor alle ins- en outs over development. 

overons-violet88
logo_kunst.svg
bbb-logo.svg
avdr-logo.svg
aqua-logo.svg
f-1-race-v2.svg
nli-logo.svg
outtv-logo.svg
utrecht-logo.svg
race-logo.svg