Branding

Branding is uniek en kent meerdere facetten. Het is een bewust gekozen uiting en presentatie waarmee een bedrijf of organisatie wil communiceren. Tijdens een eerste brainstorm gaan we na wat de boodschap en visie van een bedrijf is. Wat is belangrijk en hoe kunnen we dit in een mooie vorm gieten. Welke (re)branding onderdelen we allemaal kunnen maken lees je hieronder.

Branding in 5 stappen

De strategie

Bij aanvang van het creëren van een branding stippelen we een strategisch plan uit. Welke kant gaan we op qua styling, gevoel en kleurstellingen. Gaan we iconisch te werk of kiezen we voor een stramien met meer typografie? De communicatie en het gedrag wordt bepaalt vanuit de tone of voice die een goede branding met zich meedraagt. 

Onderdelen

Branding bestaat uit diverse onderdelen die samen een geheel vormen. Denk aan logo, kleurgebruik, typografie, vormentaal, beeldstijl en taalgebruik. Al deze elementen zijn nauw verbonden met bedrijf, organisatie, vereniging of stichting. Met deze onderdelen treed je naar buiten toe en proberen we onderscheidend te zijn ten opzichte van andere aanbieders. Samen zijn het bouwstenen die bijdragen aan de visuele bedrijfsidentiteit. Visuele uitingen zijn onder andere: visitekaartjes, briefpapier, presentaties, belettering, bedrijfskleding, banners, flyers en posters.

Fotografie & video

Een manier om te communiceren is met het gebruik van fotografie. In samenwerking met ons vaste pannel aan fotografen maken we een opzet en plan waar de foto's aan moeten voldoen. Wat zijn de wensen van de klant en hoe betrekken we deze in de bedrijfsidentiteit. Wij faciliteren ook bedrijfsvideo's, zelfs met een drone. 

Iconen

Iconen zijn tekenvormen die een relavantie hebben. Goede branding kan zich verrijken met iconische elementen die het geheel een bepaalde sfeer meegeven. Wij creëren eigen en unieke iconen met een diepere betekenislaag.

Identiteit

De identiteit van een bedrijf staat voor het beeld hoe het bedrijf van zichzelf wil uiten. Alle bovenstaande aspecten wegen mee voor de uitstraling naar de buitenwereld toe. Een positief beeld van de organisatie is waardevol om zich te onderscheiden ten opzichte van de concurrentie. In samenwerking met het grafische ontwerp van bijvoorbeeld de website, fotografie, de tone of voice word de strategie bepaalt. Wij helpen je op weg met de juiste identiteit. Het imago bepaal je zelf.

En hoe nu verder?

Webdesign doen wij ook. Bekijk de volgende pagina voor alle ins- en outs over webdesign. 

Moodboard Kleur 1

logo_kunst.svg
bbb-logo.svg
avdr-logo.svg
aqua-logo.svg
f-1-race-v2.svg
nli-logo.svg
outtv-logo.svg
utrecht-logo.svg
race-logo.svg