Wordpress

Je website is hét uithangbord voor jouw organisatie. Als het er niet representatief uit ziet, kunnen potentiële klanten je zo passeren. Een snelle laadtijd, een mobiele versie beschikbaar hebben en/of een verouderd design zijn enkele voorbeelden van factoren die een rol spelen. Voor de meeste bedrijven is de website een belangrijke tool om leads binnen te krijgen, waarom zou je dus achterlopen met het bijhouden van je website?

 

Het antwoord is vaak ‘het bijhouden kost te veel geld’ of ‘we kunnen niet meekomen met de grote concurrenten’. Onzin!

Gemakkelijk content beheren

Er zijn bedrijven die los van hun website een blog beheren, of zelfs geen blog hebben. Switch over naar Wordpress en beheer gemakkelijk je content. Wordpress startte als blog-platform, het beheren en plaatsen van nieuwe artikelen zit daarom goed in elkaar.

 

Een blog pagina is zo opgezet. Maak simpelweg een pagina genaamd blog en hang er berichten onder. Een blog is de meest effectieve manier om nieuwe content aan je website toe te voegen. Houd je klanten up-to-date en betrokken via deze manier. Ook heeft het toevoegen van nieuwe artikelen waarde voor je ranking in zoekmachines, je wordt er beter vindbaar door.

Een up-to-date, veilig systeem

Wordpress heeft enkele instant updates, wat betekent dat het systeem automatisch geüpdatet wordt. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de veiligheid. Sommige andere content management systemen werken met handmatige updates, waarbij je dus zelf moet checken of er updates beschikbaar zijn. Wordpress doet het werk voor je.

 

Let op: mocht je gebruik maken van vele plug-ins, dan moet je deze wél zelf updaten!

Open source systeem

Wat betekent open source? Vrij toegankelijk. In andere woorden: programmeurs kunnen bijdragen aan plug-ins, thema’s en updates. Waarom is dat een pluspunt voor jou als website beheerder? Simpel, je kunt altijd switchen tussen verschillende websitebouwers. Een programmeur met Wordpress kennis kan in feite aan iedere Wordpress website werken. Daarbij komt kijken dat het systeem continue aan het verbeteren is, een nieuwe toevoeging kost jou niets!

Zoekmachine vriendelijk CMS

Zoekmachine optimalisatie, oftewel SEO zorgt ervoor dat jouw website beter vindbaar is in zoekmachines zoals Google of Yahoo. SEO is een middel om te zorgen dat er meer potentiele klanten de weg naar jouw website weten te vinden. SEO bestaat uit meerdere componenten, waaronder on-page optimalisatie. Wordpress heeft een gemakkelijke oplossing voor dit component, namelijk Yoast SEO plug-in. Deze plug-in geeft aan waar je op de pagina moet verbeteren, indien je hoger wilt ranken.

Wordpress bestaat al geruime tijd

Wordpress bestaat al meer dan 15 jaar, wat betekent dat het CMS zijn waarde wel heeft bewezen. Wordpress heeft zijn sterke en zwakke punten, het is niet perfect, maar het systeem heeft weinig problemen. Over de jaren heen is het CMS steeds verder ontwikkeld, alle kleine puntjes zijn verbeterd.

Toegankelijkheid

Veel kleine bedrijven kiezen voor de goedkoopste oplossing. Je komt dan uit bij een bouwer die met zijn eigen systeem een website maakt. Doordat hij gebruik maakt van zijn eigen systeem kan geen enkel andere programmeur aanpassingen maken. Prima als je nooit meer wat aan je website wilt doen, maar dat is zeker niet gebruikelijk.

 

Een van de redenen waarom Wordpress zo populair is, is dat vrijwel elke webdeveloper er mee aan de slag kan. Als er een probleem ontstaat, of je wilt je website een nieuw design geven, iemand kan je altijd helpen.

Grote bedrijven

Wordpress is een CMS dat geschikt is voor ieder bedrijf, grote en kleine. Een paar van de grootste bedrijven op aarde kiezen zelfs voor Wordpress. The New York Times, Mashable, Techcrunch zijn enkele voorbeelden.

 

Wordpress is een zeer geschikt CMS voor een klein bedrijf, maar het heeft ook het potentieel om enorm uitgebouwd te worden. Het systeem biedt eindeloze mogelijkheden, mits er genoeg budget is.

Webshop?

Wil je als bedrijf producten gaan verkopen? Daar heeft Wordpress ook een oplossing voor: Woocommerce. Woocommerce is een plug-in die als het ware een webwinkel aan jouw website hangt. Het platform wordt momenteel door zo'n 26% van het totale aantal e-commerce websites online gebruikt. Het enige wat een dient te gebeuren bij een (simpele) Woocommerce installatie is het stylen van de pagina's, deze moeten immers in lijn liggen met de website. Lees hier hoe wij een Woocommerce webshop maken.

In het kort

Begin je net of heb je al een groeiende onderneming staan? Het maakt niet uit voor Wordpress. Het systeem groeit gemakkelijk met je mee en opent deuren voor je. Wil je een Wordpress website laten maken? Wij denken graag met je mee!