Het proces

Ontwikkelen van front- en back-end
De eerste stap in het maakproces van een nieuwe website is het grafisch ontwerp omzetten naar een front end gebruikersomgeving (het gedeelte wat zichtbaar is voor bezoekers). Daarna moet er gezorgd worden dat de achterkant goed werk (back end). Dit doen wij met gebruik van HTML5 en CSS3.

 

Samenvoegen van beide componenten
Als de front- en back end gemaakt zijn worden beide componenten aan elkaar gevoegd en word ervoor gezorgd dat deze met elkaar communiceren. Als de koppeling tussen beide componenten niet in orde is, dan functioneert je website niet optimaal.

 

Optimalisatie en testen
Nadat beide componenten aan elkaar gekoppeld zijn is er een fase van optimalisatie en testen. Zoekmachines waarderen het als een website goed in elkaar steekt, snelheid is hierin een belangrijke factor. Door het optimaliseren en het testen van de website wordt er gezorgd dat alles tot in perfectie werkt. Wij zorgen ervoor dat een website geoptimaliseerd is naar de standaarden van alle zoekmachines.

 

Webruimte inrichten en opleveren
Nadat de website 'ready' is wordt de webruimte ingericht. Hiermee bedoelen we dat het domein wordt gekoppeld aan de webruimte. Als het domein en de webruimte zijn ingericht wordt de website uiteindelijk opgeleverd en is deze klaar voor om gelanceerd te worden.

 

Als je graag de kosten van jouw beoogde website wilt weten is het beste wat je kan doen even bellen of mailen. De kosten van een website laten maken variëren namelijk enorm. Je moet jezelf van te voren ook goed afvragen wat je uiteindelijk wilt met je website. Als je dat weet kan je kiezen tussen een template of maatwerk website, hier vind je de voor- en nadelen van een template.

Ontwikkelen van front- en back end

Na goedkeuring van het grafisch ontwerp gaan wij over tot het realiseren van het design. De realisatie bestaat uit een aantal stappen die uitgevoerd moeten worden, denk hierbij aan de ontwikkeling van de voorkant van de website (front end) en de achterkant (back end). Tijdens de ontwikkeling voeren wij dagelijks onze vooruitgang door naar een testserver. Je kunt hier de voortgang en ontwikkeling van de website volgen. Op deze manier zie je het bouw proces en kun je (waar nodig) aangeven dat je technische of grafische aspecten liever anders wilt.

 

Voor de ontwikkeling van de voorkant van de website gebruiken wij de nieuwste webdesign technieken zoals HTML5, CSS3 en de nieuwste Javascript frameworks. Daarnaast zijn onze designs altijd volledig responsive ontworpen. Wat betekent dat de website bezocht kan worden op alle type smartphones, tablets en beeldschermen. Wij zorgen voor een optimale beeld- en gebruikerservaring op elk type device.

 

Onze websites zijn zo gebouwd en ontwikkeld dat je ten alle tijden de volledige controle over je website hebt. Als gebruiker ben je in staat om alle content en media aan te passen op elk moment van de dag, vanaf elke locatie. Voor de back end kun je bij ons kiezen uit Silverstripe, Wordpress of een ander CMS. Alle voor- en nadelen van beide systemen kan je hier vinden. Onze eigen voorkeur gaat uit naar open-source systeem Silverstripe. Silverstripe is een zeer gebruiksvriendelijk CMS dat steeds populairder wordt. Silverstripe wordt geroemd door ontwikkelaars vanwege de hoge mate van beheerbaarheid, veiligheid en mogelijkheid tot uitbreiden. Iets waar bijvoorbeeld Wordpress helaas steeds meer op achter begint te lopen. Tevens een reden dat steeds meer overheidsinstellingen in het buitenland kiezen voor CMS Silverstripe. Welk content management systeem je ook kiest, bij ons krijg je een uitgebreide training en een handleiding voor het gebruik van je website.

Samenvoegen van beide componenten

Als beide componenten gemaakt zijn moeten ze samengevoegd worden tot een passend geheel. Een website kan niet zonder front- en back end. Deze twee delen horen met elkaar te communiceren. Als beide componenten met elkaar communiceren werkt de website naar behoren. Het samenvoegen van de delen is een erg belangrijk aspect van de ontwikkeling van websites. De front end dient goed te functioneren voor de gebruiker. De back end moet goed functioneren om de website werkend te krijgen.

Optimalisatie en testen

Nadat beide componenten aan elkaar gekoppeld zijn volgt er een fase van optimaliseren en testen. Met testen bedoelen we het vinden van programmeer- en stijlfouten, met optimaliseren het verbeteren van de prestaties van de website. Zoekmachines waarderen een website hoger als deze technisch goed in elkaar steekt en daardoor makkelijker te doorlopen is. Als wij een website optimaliseren zorgen we ervoor dat er geen fouten in staan. Technische aanpassingen worden gemaakt om de website sneller te laten functioneren.

Webruimte inrichten en opleveren

Als de website goed werkt wordt de webruimte ingericht, waardoor de website op het domein wordt geïnstalleerd en daardoor daadwerkelijk 'online' komt te staan. Bij oplevering van de website lichten wij graag toe hoe de achterkant van de website werkt. Dit doen wij door middel van een training, het is immers belangrijk dat je zelf ook aan de slag gaat met je gloednieuwe website. Nieuwe waardevolle content op de website zorgt immers voor vindbaarheid, waardoor je meer (nieuwe) bezoekers kunt krijgen. Meer weten over het vergroten van bezoekersaantallen? Bezoek dan de zoekmachine optimalisatie pagina.

Onderhoud

Een website is nooit helemaal af, er is altijd ruimte voor verbeteringen en uitbreidingen. Wij denken graag mee over nieuwe functionaliteiten, het design of nieuwe elementen/opties die je bedrijfsvoering ondersteunen. Zo bouwen wij bijvoorbeeld online offerte tools in, maar maken wij ook andere maatwerk tools. Daarnaast dienen er updates uitgevoerd te worden om de veiligheid van de website te kunnen blijven garanderen en waarborgen. Wij monitoren jouw website 24/7 en zijn proactief in het voorkomen van mogelijke problemen. Dit houdt ook in dat wij bijhouden hoeveel bezoekers je website genereert. Wij houden dit bij via Google Analytics en sturen (op aanvraag) om de twee maanden een uitgebreid verslag met informatie over de bezoekers.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe een website gemaakt wordt? Of heb je nog brandende vragen over bepaalde onderdelen? Wij vertellen je er graag meer over, neem gerust contact met ons op!