Het systeem

Developers en editors vinden Silverstripe over het algemeen een fijner systeem om mee te werken. Dit komt omdat je als programmeur zelf alles kunt bouwen, er zijn geen ‘vaste regels’ waar een bouwer zich dient aan te houden. Een dergelijk systeem wordt een framework genoemd. Zie het als het bouwen van een huis, je kunt elke steen zelf kiezen. Bij Silverstripe werkt het hetzelfde, de website of webapplicatie bouw je vanaf 0 op en zet je in elkaar.

 

Voor de gebruiker werkt het CMS nagenoeg hetzelfde als andere systemen. Het is een kwestie van personal preference voor de uiteindelijke keuze.

Silverstripe design

In een systeem waar de bouwer alles zelf zonder regels kan bouwen, zijn de mogelijkheden uiteraard eindeloos. Er zijn geen templates voor Silverstripe beschikbaar (een template is een vast format met regels voor een website). Gewoonlijk bespaart een template tijd, maar kost meer tijd als je veel wilt aanpassen aan jouw website.

 

Bij Silverstripe is alles maatwerk. Wat dus betekent dat je het heft in eigen hand houdt. Je laat een design maken die naadloos op jouw verwachtingen aansluit en de bouw spreekt voor zich.

Silverstripe voorbeelden

Als je op zoekt bent naar een voorbeeld hoe een Silverstripe website eruit kan zien, kun je het best in ons portfolio kijken -> Projecten. Deze websites zijn allemaal maatwerk, dat wil zeggen dat je als klant àlles bepaald. Kleur, beeld, functionaliteiten, alles is mogelijk.

Silverstripe beveiligen

Het Silverstripe CMS is minder populair dan bijvoorbeeld Wordpress. Dit maakt het gelijk voor hackers ook een stuk minder aantrekkelijk om Silverstripe te hacken. Wat is immers de uitdaging om iets te kraken als het door ‘weinig’ websites gebruikt wordt?

 

Naast dat het platform minder interessant is voor hackers, is het ook beter beveiligd. Silverstripe maakt namelijk minder gebruik van plug-ins (de programmeur schrijft de plug-in immers zelf). Elke plug-in veroorzaakt in feite een veiligheidsrisico voor jouw website. Er wordt code geïmplementeerd die de bouwer niet zelf geschreven heeft, wat voor problemen en ingangen kan zorgen.

 

Je kunt altijd nog zekerder van je zaak zijn met een SSL-certificaat. Oftewel het slotje bovenin jouw adresbalk. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat de websitebezoeker ook echt de informatie ziet, die hij hoort te zien. Mocht jouw Silverstripe dus onverhoopt toch gehackt zijn, dan ziet de bezoeker geen informatie die schadelijk voor hem kan zijn.

Silverstripe onderhoud

Een website brengt vanzelfsprekend onderhoud met zich mee, al helemaal als je met gevoelige informatie werkt. Back-ups maken is dan van essentieel belang. Omdat Silverstripe minder met plug-ins werkt, neemt het onderhouden van een Silverstripe website minder tijd in beslag. Onder algemene onderhoudstaken vallen:

  • Wekelijkse back-up van je website
  • Optimaliseren database
  • Controle op dode links
  • Malware scan
  • Spambestrijding

Silverstripe website kosten

De kosten van een Silverstripe website variëren enorm. Het ligt er maar net aan waar je behoeftes liggen. Wil je klaar zijn voor de toekomst en kies je voor een wat complexere website? Of wil je snel klaar zijn en kies je voor een wat simpelere website?

 

Hoe moeilijker de website qua functionaliteiten, hoe duurder de website wordt. Er zijn bijvoorbeeld websites die communiceren met CRM of ERP-systemen. Omdat deze koppelingen door senior programmeurs gemaakt dienen te worden, kost het logischerwijs meer.

 

Er zijn ook aanbieders die een maandelijks bedrag vragen voor een website. In feite ‘huur’ je de website van hen. Je betaalt bijvoorbeeld 80 euro p/m om de website te gebruiken. Pas hiermee op. Er zijn namelijk aanbieders die jou niet ‘officieel’ eigenaar van de website maken omdat je de website leaset/huurt. Lees de algemene voorwaarden goed door.

Voordelen Silverstripe

  • Gebruiksvriendelijk: Silverstripe beschikt over een enorm gebruiksvriendelijke ‘achterkant’. Het beheerdersgedeelte is gemakkelijk aan te passen naar ieders wens.
  • Logische structuur: Structuur van de website is erg belangrijk voor zoekmachines. Een goed staande piramidestructuur geeft overzicht voor jezelf, maar ook voor de bezoeker van jouw website.
  • Versiebeheer: Contentpagina’s kunnen eerst op concept worden gezet en daarna worden beoordeeld. Pas als alles gereed is, kan de pagina daadwerkelijk gepubliceerd worden zodat deze ‘live’ verschijnt.
  • Zoekmachinevriendelijk: Silverstripe voldoet aan alle ‘best practices’ met betrekking tot zoekmachine optimalisatie.
  • Technisch hoogstaand: Silverstripe vormt een professionele technische basis voor websites. Ook in zeer uitgebreide, moeilijke situaties zorgt Silverstripe voor goede prestaties.

Nadelen silverstripe

  • Hoog instapniveau: Doordat Silverstripe een hoog instapniveau heeft voor programmeur is het lastig om zelf aan het systeem te sleutelen.
  • Weinig templates beschikbaar: Als je zelf snel aan de slag wilt gaan met een CMS is een template erg handig. Het nadeel van Silverstripe is dat er maar weinig templates beschikbaar zijn, omdat alles in feite maatwerk is.

Silverstripe en online marketing

De mogelijkheden op het gebied van online marketing en Silverstripe zijn eindeloos. Net zoals andere website beheer systemen zoals Wordpress en Joomla kun je elk communicatiekanaal naar je website sturen. Enkele voorbeelden zijn; zoekmachine optimalisatie, zoekmachine adverteren, social media advertising, e-mailcampagnes et cetera.

 

Hoe beter jouw website eruitziet, hoe beter dergelijke online marketing kanalen zullen werken. Zie jouw website als een Ferrari, zonder benzine loopt deze niet goed. Hetzelfde geldt voor een website, zonder online marketing zal je website niet goed lopen.

Silverstripe specialist Utrecht

Op zoek naar een goede Silverstripe specialist in Utrecht? Laat ons je helpen. Wij hebben meerdere jaren ervaring in Silverstripe (maar ook andere systemen). Wij kunnen het traject van A-Z oppakken. Van grafisch ontwerp tot aan online marketing. Wij zijn gevestigd in de Herculesplein 25, 3584 AA in Utrecht. Klop bij ons aan om een Silverstripe website te laten maken.