Violet88 Bel direct   030 227 14 29phone icon

Collecteren.nl

Stichting Collecteplan is de belangenbehartiger van de goede doelen.

Projectleden
Martin Doornekamp
Steven Volders

Introductie van het project

Collecteren.nl is een informatieve website waar het collecterooster centraal staat. Ieder jaar stelt Stichting Collecteplan het collecterooster op waarmee alle 25 landelijk collecterende goede doelen hun eigen collecteweek hebben. Goede doelen en diverse collectanten worden in 'the spotlight' gezet. 

 

Expertisenetwerk

De 25 goede doelen die deel uit maken van Stichting Collecteplan werken samen aan vernieuwing in de collecte. Op deze wijze kan deze typische Hollandse traditie blijven bestaan en leveren Stichting Collecteplan en haar goede doelen een belangrijke bijdrage aan het werk dat zij doen. Want zoals met elke traditie het geval is, moet deze regelmatig geijkt worden aan nieuwe ontwikkelingen.

 

Vraag van de klant

Collecterooster staat centraal

De vraag van Stichting Collecteplan was vooral duidelijk maken dat het om een rooster gaat. Dit rooster is dynamisch zodat er eenvoudig nieuwe goede doelen kunnen worden toegevoegd.

De huidige en aankomende collecte staan centraal in het ontwerp van de website. Er is een agenda functionaliteit aanwezig welke ook uitgeprint kan worden.

Branding

Samenwerking met

Dit project is gemaakt in samenwerking met een externe designer. Na een aantal spar- en brainstormsessies hebben we samen de look and feel bepaald voor Stichting Collecteplan. 

Webdesign

collecteren screenshot 1
collecteren screenshot 2
collecteren screenshot 3

Snelheid & in the picture

In the picture is een sectie in de website die automatisch elke week varieert. Dit scheelt tijd en moeite om handmatig bij te houden. Elke week is er een ander goed doel of collectant die in the picture staat.

Collecteren.nl wilde een snelle website en hebben zodoende gekozen voor 'snelheid optimalisatie'. Onze developers zijn aan de slag gegaan en hebben maar liefst een score van 95/100 bereikt! De elementen die overbleven konden wij helaas niet aanpassen.

collecteren desktopversie

Website

Actueel collecterooster

Het rooster van de Goede Doelen is actueel en wordt getoond aan de voorkant van de website als eerste eyecatcher! Collectanten zijn gekoppeld aan een Goed Doel waardoor er een fijne linkstructuur ontstaan in de site. 

Bekijk ook deze projecten