abonnementen

Als organisatie die cursussen aanbiedt, is het van groot belang om duurzame klantrelaties op te bouwen. Een manier om dit te realiseren is door het inzetten van abonnementen. Abonnementen bieden een manier om klanten aan je te binden en langdurige relaties op te bouwen. Dankzij abonnementen krijgen je cursisten jaar na jaar de gelegenheid om kennis op te bouwen, nieuwe vaardigheden te verwerven en certificaten of PO-punten te behalen. Dit versterkt de band met jouw cursusaanbod, waardoor je er met vertrouwen op kunt rekenen dat ze het volgende jaar weer voor jou kiezen.

Met ons cursusadministratiesysteem kun je als beheerder eenvoudig diverse abonnementsvormen creëren. Door abonnementen te categoriseren en verschillende cursussen aan elk abonnement toe te voegen, kun je op maat gemaakte abonnementen samenstellen. Het systeem stelt je ook in staat om meerdaagse cursussen en bundels te integreren om een zo aantrekkelijk mogelijk aanbod te kunnen maken voor je cursisten.

 

Hoewel het jaarlijkse abonnement het meest gangbaar is, biedt ons cursusadministratiesysteem ook volledige controle over de looptijden van de cursussen. Hierdoor kunnen abonnementen ontwikkeld worden die goed aansluiten bij uiteenlopende behoeften, of dit nu kortere programma's zijn of juist uitgebreide trajecten. 

Abonnementen optimaliseren niet alleen de binding en het aanbod, het zorgt ook voor een verbeterslag in de bedrijfsvoering. Cursisten betalen namelijk nu eenmaal per jaar of zelf gekozen interval, wat de individuele aankopen verminderd. Betalingen verlopen op deze manier volledig geautomatiseerd en verminderen de administratieve handelingen aanzienlijk.  

Binnen het abonnement gaat leren verder dan enkel kennisverwerving. Cursisten krijgen de kans om punten te verdienen en certificaten te behalen. Een gestructureerd leertraject via abonnementen stelt cursisten in staat om vaardigheden te ontwikkelen en erkende referenties toe te voegen aan hun cv. Hierdoor versterken ze niet alleen hun positie in hun vakgebied, maar verbinden ze zich ook dieper met jouw cursusaanbod. Een win-win situatie waarin cursistenloyaliteit wordt vergroot en professionele ontwikkeling wordt ondersteund!

Krijg een impressie

In ons cursusadministratiesysteem heb je een nieuw abonnement met een paar stappen al in elkaar gezet:

 

  • Ga naar het abonnementen onderdeel
  • Klik op 'Add subscription page'
  • Voeg je titel, punten/certificering, looptijd, kosten en content toe
  • Voeg media toe, dit kan variëren van tekst, afbeeldingen en video's
  • Kies of je een custom 'call-to-action' veld aan de pagina wilt toevoegen
  • Voeg bij de galerij eventueel extra afbeeldingen of video's toe
  • Voeg bestaande- of meerdaagse cursussen of zelfs bundels toe
  • Stijl het blok zoals je wilt
  • Voila, je hebt een nieuw abonnement gemaakt!

 

Je kunt ervoor kiezen om met de 'edit mode', de 'split mode' of 'preview mode' te werken. Bij edit mode werk je als het ware alleen in het CMS. Hetzelfde geldt voor de split mode en de preview mode, alleen zie je dan na het opslaan meteen wat het resultaat van je werk is!

Enthousiast geworden? Vraag nu een demo aan!