Klassikale cursus voorbeeld

Het organiseren van een cursus gaat gepaard met verschillende kosten. Denk aan het inhuren van gastsprekers, de aanschaf van cursusmateriaal en het huren van ruimtes. Deze uitgaven kunnen snel oplopen, en het is daarom essentieel om te weten of een cursus financieel haalbaar is, zeker als er een minimum aantal cursisten vereist is om break-even te spelen.

Ons cursusadministratiesysteem biedt hier uitkomst. Binnen het systeem kun je diverse kosten specificeren: van de vergoeding voor de spreker tot de kosten voor lunch of diner. Aan de hand van deze gegevens en het aantal inschrijvingen berekent het systeem wanneer een cursus winstgevend is.

 

Een cursus is initieel niet winstgevend omdat het niet direct inschrijvingen heeft. Dit is de reden dat iedere cursus bij publicatie op niet winstgevend staat. Het systeem 'spaart' bij wijze van inschrijvingen totdat het er genoeg zijn om de cursus door te laten gaan. Wanneer er genoeg inschrijvingen zijn ontvang je een notificatie met daarin het goede nieuws. De cursus kan nu definitief gemaakt worden om de deelnemers op de hoogte te stellen. De aangemelde cursisten ontvangen nu automatisch een mail met een bevestiging van hun inschrijving en de factuur om te betalen voor de cursus. De inschrijvingen die hierna volgen krijgen automatisch een bevestiging met factuur toegestuurd. Op deze manier voorkom je als organisatie onenigheden met terugbetalingen of niet-rendabele cursussen en bespaar je een hoop administratieve lasten.

Enthousiast geworden? Vraag nu een demo aan!