SurveyMonkey is een veelzijdig online enquêteplatform dat organisaties in staat stelt om feedback te verzamelen door middel van op maat gemaakte enquêtes. Het platform biedt gebruikers de mogelijkheid te werken met een breed scala aan zogenaamde vraagformaten en ontwerpmogelijkheden. Zo kan jij de perfecte enquête samenstellen om naar je doelgroep te sturen.

Het gebruiken van Surveymonkey begint bij het instellen van gewenste enquêtes op bepaalde contactmomenten. Veelal gebeurt het ondervragen na het voltooien van een cursus, maar kan ook op andere momenten plaatsvinden. Dit ligt vooral aan hetgeen wat jij van je klanten wilt weten. Ben je bijvoorbeeld benieuwd hoe je klanten bij jou zijn gekomen? Dan kan het verstandig zijn om vooraf aan de cursus te vragen via welk kanaal ze bij jouw bedrijf zijn gekomen. Ben je eerder opzoek naar wat cursisten van de gemaakte cursus vonden, is het verstandiger om na de cursus te evalueren. 

De integratie met Surveymonkey biedt de mogelijkheid om gegevens te analyseren en onderzoeken. Gebruik de feedback om bijvoorbeeld sterke en zwakke punten in de cursusinhoud en -levering te identificeren en aan te pakken. Dit kan waardevolle inzichten bieden in hoe jouw bedrijfsvoering kan veranderen om toekomstige cursussen nog beter te kunnen aanbieden!

Om alles uit het gebruik van Surveymonkey te halen, hebben we een aantal tips & tricks voor je opgesteld:

  • Weet precies wat je wilt leren van je respondenten en zorg ervoor dat elke vraag in je enquête dit doel ondersteunt.
  • Zorg ervoor dat het proces van het invullen van enquêtes zo eenvoudig mogelijk is om de responsgraad te verhogen.
  • Stuur enquêtes op momenten waarop de ervaring nog vers in het geheugen zit, zoals direct na het afronden van een cursus.
  • Zorg ervoor dat het invullen van de enquête niet te veel tijd in beslag neemt, maak hem niet langer dan 2 á 3 minuten.
  • Laat de deelnemers weten wat er met hun feedback wordt gedaan om waardering te tonen en het belang van hun input te benadrukken.
  • Creëer verschillende enquêtes voor verschillende doelgroepen of cursustypes om specifiekere feedback te krijgen.

Enthousiast geworden? Vraag nu een demo aan!